AKBAŞ’TA İÇME SUYU SORUNU

Honaz’ın Akbaş Mahallesi’ne içme suyu sağlayan kuyudaki su seviyesi düşünce DESKİ ekipleri tankerlerle takviye yapmaya başladı. Mahallenin su sorunu yeni açılacak kuyularla çözülmeye çalışılacak.

Denizli’nin 50 yıllık su sorununu çözeceği öne sürülen Honaz’daki Akbaş Barajının yanı başındaki Akbaş Mahallesi yaklaşık bir aydır içme suyu sorunu yaşıyor.

Mahalleye su sağlayan kuyunun kuruması, kuyudan gelen az miktardaki suyun ihtiyacı karşılayacak düzeyde olmaması nedeniyle bölgede sıkıntı yaşanıyor.

DESKİ ekipleri sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez mahalleye su sağlayan depoları tankerlerle takviye ediyor. Kuyudaki suyun birikmesi durumunda da yine şebekeye verilerek vatandaşın ihtiyacı karşılanmaya çalışılıyor.

DESKİ’nin bu bölgeye su sağlayabilmek için yeni bir sondaj çalışması yapmayı planladığı öğrenildi.

Denizliyeniolay.com’un ulaştığı Akbaş Muhtarı Muhammet Avcı yaklaşık bir aydır su takviyesi ile sorunun giderildiğini, vatandaşların susuz kalmadıklarını ve suyu dikkatli kullandıklarını kaydetti. Avcı, “Mahallemize su sağlayan kuyuda su kalmadı. Yeni bir sondaj yapılacak. Şimdilik takviyelerle su sağlanıyor. Sadece kuyuda yeterli su olmadığı anlarda mahallenin üst kesimlerine su ulaşmıyor. Sondaj yapılarak yeni bir kaynak oluşturulmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan iki yıl önce mahalleye su sağlayan deponun yerine yenisi yapılmış, DESKİ 300 metreküplük bir tesisi bölgeye kazandırmıştı.