BİR SANDALYEYİ ÇOK GÖRDÜLER

İsrail’i protesto eden kalabalık Çınar Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. O sırada Türkiye Kupası finalini dev ekrandan yayınlamaya hazırlanan büyükşehir belediyesinin personeli, sandalyelere oturarak dinlenmek isteyen eylemci kadınlara izin vermedi. Kadınlar ve görevliler arasındaki diyaloglar kameralara yansıdı. 

 

İsrail’in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye İran’ın başkenti Tahran’da düzenlediği suikast Denizli’de protesto edildi, Filistin halkına destek verildi. 

Bazı sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlar Denizli Gönüllü Platformu’nun çağrısı ile valilik binası önünde toplanarak Gazi Bulvarı üzerinden Çınar Meydanı’na yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca atılan sloganlarda İsrail lanetlendi, Filistin halkına destek verildi. 

Binlerce kişi yürüyüş sonunda Çınar Meydanı’nda toplandı. Grup adına Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi Feyzullah Öselmiş basın açıklaması yaptı. 

İsrail’i protesto

SANDALYE VERMEDİLER

Bu sırada Türkiye Kupası final maçını belediye önündeki dev ekrandan vatandaşa izlettirecek Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri maç için hazırlıklarını sürdürüyordu. Meydana getirilen yüzlerce sandalyenin yerleştirilmesi için eylemcilerin açıklamasını tamamlaması bekledi. Yürüyüşe katılan bir grup kadın sıcak ve yorgunluk nedeniyle sandalyelere oturarak dinlenmek istedi. Buna karşın sandalyeleri kullanmak isteyen kadınlara izin verilmedi, alanlar da uyarıldı. 

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTILAR

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde bir görevlinin kadınlara sandalye için izin vermediği görüldü. Görüntüleri paylaşan kullanıcı kadınların izin istediğini fakat görevlinin izin vermediğini savundu. 

Bir başka videoda ise farklı bir görevliye ‘Oturabilir miyiz?’ diye soran kadının olumsuz yanıt aldığı, sebebini sorduğunda ise personelin “Müdür izin vermiyor” diyerek yanıtladığı anlar görüldü. 

Kaydı yapan kişinin; “Maçta oturulan sandalyeler… Maça oturma izni var. Maç harici vatandaşa sandalyeye oturma izni bile yok” sözleri videoya yansıdı. Bir başka eylemcinin ise; “CHP’den ne bekliyorsun ki…” sözleri duyuldu. 

İsrail’i protesto

SOYKIRIMA DESTEK VERİYORLAR

Diğer yandan grup adına açıklama yapan Öselmiş’in hedefinde batı ülkeleri vardı. Batının ikiyüzlü tutumunu eleştiren Öselmiş; “Mazlum ve masumlar faşist ABD’nin Siyonistlere verdiği silahlarla havadan, karadan, denizden bombalanıyor. Ağızlarından insan hakları sözünü düşürmeyen İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkeler soykırıma açık destek veriyor. Siyonizmin hizmetindeki Batılı sermaye soykırımı finanse ediyor. Küresel zalimler bir araya gelmiş Gazze'de planlı programlı bir soykırım uyguluyor" ifadelerini kullandı. 

DÖKTÜKLERİ KANDA BOĞULACAKLAR

Öselmiş sözlerini şöyle tamamladı: “Bütün dünya bilsin ki; İsrail bizim için devlet değil, terör örgütüdür ve bir terör örgütüne nasıl muamele edilmesi gerekiyorsa öyle muamele görmelidir. İsrail, bizim için emperyalizmin tetikçisi, yağmacı gasp çetesidir. Bebek katili vahşiler, soykırımcı Siyonistler, işbirlikçi emperyalistler döktükleri kanda boğulmadıkça durmayacağız. ABD ve Siyonist işgal çetesi Filistin’den defolmadıkça susmayacağız. Filistin toprakları Filistin halkınındır. Bir çakıl tanesinde bile meşru bir hakkı olmayan, Filistin’deki bir zeytin ağacı kadar bile tarihi olmayan İsrail, 139 ülkenin tanıdığı, başkenti Kudüs olan Filistin Devletinden defolup gitmelidir”