YÖRÜK FEST İÇİN GERİ SAYIM

Acıpayam’da Yörükler Derneği’nin gerçekleştirdiği Yörük Fest binlerce kişiyi buluşturacak.

Acıpayam Yörükler Derneği tarafından organize edilen 3. Yörükler Şöleni için geri sayım başladı. Üç gün süren ve her yıl binlerce kişiyi buluşturan etkinlik için hazırlıklar tamamlandı. Yörük kültürünü tanıtmak ve yaşatmak amacını taşıyan etkinlik Cuma günü başlayacak. Festival ilçedeki otogar alanında gerçekleşecek.

Acıpayam Yörükler Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz, “Bu yıl ki etkinliğimizde binlerce kişi yine Acıpayam'da buluşacak. Değerli yönetimimizle birlikte Acıpayam'ın kültür ve doğa turizmine kazandırmaya çalışırken, bu etkinlikte en önemli kültür varlığımız arasında yer alacaktır. 09,10,11 Ağustos tarihinde arasında düzenlenecek olan 3. Yörükler şölenine tüm Denizli halkını davet ediyorum” diye konuştu.

Acıpayam Yörük Fest 2024 programı hakkında bilgiler veren Yılmaz, “09 Ağustos Cuma akşamı Damla Yılmaz ve Erkan Soner konseri ile başlayacak. Şölen 10 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00'da Mehteran gösterisi ile başlayıp, temsili yörük göçü, geleneksel oyunlar ile başlayıp istiklal marşının ardından 11.30'da protokol eşliğinde açılış gerçekleştirilecek. Saat 13,00'de Aşure ikramı yapılacak. Saat 14.00'de Aslı Elbeyi sahne alacak. Akşam saatlerinde Ümmü Erbil ve İsmail Altunsaray konserleri ile devam edecek.11 Ağustos Pazar günü saat 20.00'de Frestorm dans gösterileri ile başlayarak Ufuk Beydemir'in konseriyle son bulacak” diye konuştu.