KAÇAK AVCILARA SUÇÜSTÜ

Buldan’da yasak dönemde kerevit avlamak üzere tuzak kuran iki kişi jandarma operasyonuyla yakalandı. Tutulan kerevitler suya geri bırakıldı, kaçak avcılara işlem yapıldı.

Denizli’nin kerevit merkezi Işıklı’da kaçak avla bu türün neredeyse tamamen yok olmasına neden olan ‘bohçacılar’ bu kez Buldan’daki Dımbazlar Göleti’ne dadandı.

Bölgede kaçak av yapıldığını tespit eden Buldan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ortak bir operasyon yaptı.

Gece geç saatlerde yapılan denetimlerde gölette durumundan şüphelenilen iki kaçak avcı tespit edildi.

Amatör ve sportif avcıların ‘bohçacı’ olarak nitelendirdiği kaçak avcıların beraberinde getirdikleri kerevit yakalamada kullanan tuzaklar, bot ve diğer ekipmanlara el konuldu. Kaçak avcıların yakaladıkları ve bir leğende muhafaza ettikleri kerevitler suya geri bırakılırken haklarında cezai işlem düzenlendi.

KAÇAK AVCILARA SUÇÜSTÜ

Denizli’de Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri kaçak avcılara yönelik sık sık denetimler gerçekleştiriyor. Avcılığına belirli usul ve malzemelerle ancak bazı dönemlerde izin verilen kerevit avcılığı, türün üreme dönemi olan 1 Kasım ve 30 Haziran tarihleri arasında yasak olarak ilan edilmişti. Bakanlık her yıl düzenli olarak sucul yaşamın korunması amacıyla türlere göre yasak dönemleri ve sürekli yasak olan koruma alanlarını içeren tebliğ yayınlıyor. Tebliğe göre kerevit dâhil yasak dönemlerinde her tür için avlanmak, nakletmek, pazarlamak ve işlemek yasaklanıyor.