DAK’A İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA’DAN DAVET 

6 Şubat depremlerindeki arama kurtarma ve insanı yardım çalışmalarının değerlendirildiği, İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısına Denizli’den Dağ Arama Kurtarma katıldı.

 

İçişleri Bakanlığı, 6 Şubat depremlerinde arama ve kurtarma ile sonraki süreçte insanı yardım operasyonlarında yer alan sivil toplum kuruluşlarını topladı. Konya’da ‘Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı’ adıyla gerçekleştirilen programa Denizli’den Dağ Arama Kurtarma Derneği (DAK) davet edildi. 6 Şubat depremlerinde 52 personeli ile yer alan DAK, Hatay’da depremzedelere yardım etmişti. DAK adına toplantıya DAK Organizasyon Tim Lideri Özgür Canibey katıldı. 

dak"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya toplantıda yaptığı konuşmada; “Göçük altında kalan bir çocuğumuzun minicik ellerini tutan yardım elinde, soğuktan titreyen bir ninemizin üstüne örtülen battaniyede, ikram edilen sıcacık çorbada, kurulan çadırlarda sivil toplum kuruluşlarımızın alın teri, fedakarlığı ve gayreti var. Biliyoruz ki bir araya geldiğimiz 71 sivil toplum kuruluşumuz; gerçekten gönüllü iyilik hareketini gece gündüz demeden, mevsim demeden, zorluk demeden, özel hayatlarından fedakârlık yaparak aziz milletimizin hizmetindedir. Dünyada yardım eli isteyen bir ülke varsa, afet ile ilgili bir sıkıntı varsa orada kendilerini gösteriyorlar” ifadelerini kullandı.