YUMRUK TEKME HAKARET…

PAÜ’de bir gazi ile güvenlik görevlileri arasında çıkan arbedenin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Sağlık İş Temsilcisi Kılıç görüntüleri paylaştı, ilk hamleyi yapanın gazi olduğunu, üstelik güvenlik personeline hakaret ettiğini savundu.

PAÜ Hastanesi’nde 4 güvenlik görevlisinin gazi Samet Gülistan’ı kontrol altına almak için güç kullanmasına ilişkin görüntüler sosyal medyada yayınlandıktan sonra infial yarattı. Olayla ilgili PAÜ yönetimi soruşturma başlattı, 4 güvenlik personeli görevden uzaklaştırıldı. 

Olaya ilişkin Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Denizli İl Temsilcisi Zeki Kılıç açıklamalarda bulundu.

Kılıç yeni görüntüleri kamuoyuyla paylaştı. Görüntülerde turnikeden geçmek üzere olan gazinin birden geri dönerek arkasındaki güvenlik personeline müdahale etmeye çalıştığı daha sonra da güvenlik güçlerinin gaziyi kontrol altına aldığı anlar yer aldı.

Kılıç da ilk saldırıda bulunanın gazi olduğunu savundu, üstelik güvenlik görevlilerine hakaret ettiğini kaydetti.

Yaptığı yazılı açıklamada; “Kişinin hastasının olduğunu ve durumunu anlattığında yardımcı olunacağı ifade edilmiş, fakat toplu şekilde çıkmak istemeleri üzerine buna karşı çıkmak isteyen güvenlik personellerimize hakaret edilmesi sonucunda gazi unvanı verilen kişi hakaret etmiştir. Sağduyulu davranan güvenlik görevlilerimiz durumu yatıştırmaya çalışmaya kalksa da gazi unvanına sahip olan kişinin ilk yumruk ve tekme atarak güvenlik görevlilerimizi darp etmiştir.

Bu husus karşısında güvenlik görevlilerimiz kamudaki düzeni bozan kişiyi etkisiz hale getirebilmek için müdahalede bulunmuştur. Bu müdahale doğrultusunda videoyu yarım çekerek kamuoyuna servis etmiştir. Videonun tamamında da bu anlaşılmaktadır. Bizler gazilerimize son derece saygılı ve onlara yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaya hazırız fakat bunu farklı yere çekerek lanse etmediği sürece. Videoda görülen şudur ki kimse bir unvanı kullanarak kamu düzenini bozmaya kalkmasın, kalkıyorsa da olayın aslını da paylaşsın ki takdiri kamuoyuna bırakalım. Takdir yüce Türk milletinindir." ifadelerini kullandı.

Kılıç, sosyal medyadaki ve basındaki görüntülerde olayın başlangıcının olmadığını, bunun kamuoyunun yanlış anlamasına sebep olduğunu kaydetti.