12’NCİ DÖNEM MİLETVEKİLİ ERTAN TOPRAĞA VERİLDİ
TBMM 12'nci dönem Denizli milletvekili olan ve yaşlılığa bağlı nedenlerle hayatını kaybeden İsmail Hakkı Ertan, Tavas'ta son yolculuğuna uğurlandı.

CHP Denizli milletvekillerinden 101 yaşındaki Dr. İsmail Hakkı Ertan, yaşlılığa bağlı nedenlerle yaşadığı rahatsızlık sonrası dün hayatını kaybetti. TBMM 12'nci dönem Denizli milletvekili olan Ertan için Tavas'ta bugün cuma namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.
Eski Denizli milletvekili Ertan, Mestanağa Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Tavas Mezarlığında toprağa verildi. Törene, merhumun ailesi, CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Tavas Kaymakamı İsmail Demir, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık ve diğer protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
Çanakkale Meydan Muharebelerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile mücadele veren Dr. Mehmet Ziya Bey'in oğlu olan 1923 doğumlu Dr. İsmail Hakkı Ertan, 1961 yılındaki genel seçimlerde milletvekili seçilmiş, 1965 yılına kadar bu görevini sürdürmüştü. İki çocuk babası Ertan, Denizli'de tıp hekimi olarak da görev yapmıştı.