DENİZLİ HALKI UYGULAMADAN MEMNUN MU?

BELTAŞ’ın 14 yıldır işlettiği cep otoparkları ücretsiz hale getirildi. Denizli halkı bu uygulamadan ve kent trafiğinin en büyük problemi park sorunu hakkında ne düşünüyor?

 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun temmuz ayında açıklanan verilere göre, Denizli'deki kayıtlı motorlu araç sayısının 520 bin 740 olduğu bildirildi. Araç sayısının her geçen gün artması, Denizli’de var olan otopark sorununu içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Mayıs ayında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun talimatıyla BELTAŞ tarafından 14 yıldır işletilen, kent merkezindeki 13 cep otoparkı ücretsiz hale getirildi. 

Otoparkların ücretsiz olmasıyla araçların gün boyu yol kenarında kaldığını belirten bazı Denizlililer  uygulamanın geri getirilmesini istedi. Saltak Caddesi esnaflarından Ramazan Avşar, yolun bir şeridinin otopark olarak kullanılması yerine o kısmın bisiklet yolu yapılarak insanların motosiklet ve bisiklet kullanımına teşvik edilmesi önerisinde bulundu.

HERKES ŞİKÂYETÇİ

Pek çok minibüs hattının ortak noktası İkinci Ticari Yol’da da otopark sorunu olduğunu belirten bir başka esnaf ise araçların gün boyu yol kenarına park etmesi nedeniyle müşterilerinin araçlarını bırakacak yer bulamamasından yakındı. Eski uygulamanın geri getirilmesini istedi. Araçların yol kenarına park edildiğinin altını çizen bir vatandaş ise otopark sorununa binaların zemin katlarına otopark olarak açılması gerektiğini ifade etti.

Bölgede esnaf da, aracını koyacak yer bulamayan vatandaş da, yolcusunu alacağı durağın işgal edildiğini gören minibüsçü de şikayetçi.