KADINLAR İLK KEZ GÖREV ALACAK

Denizli Büyükşehir İtfaiyesi’ne eğitimlerini tamamlayan 24 yeni personel katılacak. Ekipte ilk kez kadınlara görev verilecek. Yeni kadroda üç kadın itfaiye görev alacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı kadrosunu güçlendirdi. Yangınlar, trafik kazaları ve doğal afetlere profesyonel ekiplerle müdahale eden Denizli Büyükşehir İtfaiyesi uzman kadrosuna yeni ekip elemanları dahil etti. 24 itfaiyeci eğitimler sonrası görevlerine başlayacak. Ekipte ilk kez kadınlar da yer alacak. Adaylar arasında üç kadın da yer alıyor.

KADINLAR İLK KEZ GÖREV ALACAK

EĞİTİM ALACAKLAR

2 ay sürecek eğitimin her aşamasında ölçme ve değerlendirme yöntemleri uygulanarak sıkı bir eğitim süreci sonunda başarılı adaylar Büyükşehir’in yeni ateş savaşçıları olarak görev yapacak. Eğitimlerde Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı kadrosunda görev almak isteyen 3 kadın itfaiye personeli de ilk kez zorlu görevler için meslektaşlarıyla birlikte omuz omuza görev yapacak.

KADINLAR İLK KEZ GÖREV ALACAK

Denizli ve 19 ilçede 42 ayrı istasyonda hizmet veren itfaiye teşkilatı artan ihtiyaçlar nedeniyle personel alımına gitmişti. Eğitimlerde dar alan geçişi, denge yürüyüşü, el koordinasyonu, engelli geçiş, yangın arama kurtarma, trafik kazalarına müdahale, toplumsal travma teknikleri ve yönetimi, itfaiye ekipman kullanımı, solunum seti takma, yüksek açı yangınlara müdahale teknikleri ile takım çalışması ve testleri gerçekleştiriliyor.

KADINLAR İLK KEZ GÖREV ALACAK

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu; “Atatürk’ün kızları her yerde, her işi yapabileceğini göstermeye devam ediyor” diye konuştu.