MİLLETLE ALAY EDİLİYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin şoförsüz araç kiralama hizmet alımı için ihaleye çıkmasına tepki gösteren AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör ve Memur-Sen Denizli İl Başkanı Feyzullah Öselmiş, seçim sonrası araçların gereksiz yere kiralandığı iddiasıyla meydanda sergilendiğini savundu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 44 kalem şoförsüz araç kiralama hizmet alımı için 6 Eylül'de ihale düzenleyecek. İhale ilanının belediyenin internet sitesinden duyurulması üzerine AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör ve Memur-Sen Denizli İl Başkanı Feyzullah Öselmiş, 31 Mart yerel seçimleri sonrası 45 kiralık aracın ihtiyaç fazlası olduğu öne sürülerek meydanda sergilendiğini belirtti ve araç kiralamak üzere ihale düzenlenmesine tepki gösterdi.

AK PARTİLİ YÜCEL GÜNGÖR: BUNLARI DA SERGİLEYECEK Mİ?

"Denizlili bunu yemez" diyen AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu 31 Mart seçim sonuçları sonrası adeta şov yaparak AK Partili Büyükşehir döneminde kiralanan araçları gereksiz yere kiralandığını iddia ederek belediyenin önünde sergilemişti. Şimdi ise israf dedikleri araçları tekrar kiralamak için ihale ilanına çıkmış. Bu yeniden kiraladıkları araçları da belediyenin önüne park edecekler mi? Milletimizin aklıyla hiç kimsenin alay etmesine izin vermeyeceğiz." dedi.

AK Partili Güngör, "Denizli şov değil, hizmet bekliyor. Sorularımızı bir kez daha soruyoruz? Emeklilere ikramiye vereceğiz dediniz. Kaç kişiye ikramiye verdiniz? Suya yüzde 50 indirim yapacağız dediniz. Hangi faturalara indirim yaptınız? Her doğan çocuk için çeyrek altın hediye edeceğiz dediniz. Kaç kişiye verdiniz? Denizlimiz bu soruların cevaplarını merak ediyor. Bekliyoruz…" ifadelerini kullandı.

MEMUR-SEN İL BAŞKANI ÖSELMİŞ: HALK SİZİ ŞOV YAPIN DİYE SEÇMEDİ

Memur-Sen Denizli İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş de, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu, araç kiralamak için ihale ilanına çıkmış. Sayın Çavuşoğlu, birkaç ay önce belediye binası önüne 45 aracı çektirip bunlar fazlalık, diyerek israfı önlüyorum çığırtkanlığı yapmadınız mı? O zamandan beri ne değişti? Sayın Çavuşoğlu, halk sizi şov yapın diye seçmedi. Halk sizden hizmet bekliyor." açıklamasında bulundu.

 

 

İHALE İLANI

Denizli Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk sınırları içerisinde kullanılmak üzere, 01.10.2024 - 30.09.2026 tarihleri arasında çalıştırmak için 13 kalemden oluşan şoförsüz araç çalıştırılması işi/hizmet alımı ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın belirleyeceği yerlerde kullanılmak üzere 31 kalemden oluşan şoförsüz araç kiralanması hizmeti alımı için 6 Eylül'de ihale düzenlenecek. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecek.

KİRALIK ARAÇLAR SERGİLENMİŞTİ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu 31 Mart yerel seçimleri sonrası göreve geldiğinde, Denizli Büyükşehir Belediyesinin bir kısmı lüks olan ihtiyaç fazlası 45 kiralık aracı 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında sergilenmiş, Çavuşoğlu, araçları geri göndererek aylık 1 milyon 214 bin 962 lira tasarruf sağlayacaklarını, personel ve yakıt maliyeti ile birlikte bunun kat kat fazlası tasarruf olacağını belirtmiş, "Denizli Büyükşehir Belediyesi artık şatafatın olmadığı, gereksiz harcamanın yapılmadığı bir belediye olacak" demişti.