ÇAMELİ SEMALARINDA ŞÖLEN

Denizli’nin Çameli ilçesinde düzenlenen Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası, 7 gün süren nefes kesici yarışmaların ardından ödül töreniyle sona erdi. Şampiyona, sporcuların üstün performansları ve gökyüzünde sergiledikleri muhteşem manzaralarla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Denizli Valiliği, Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) iş birliği ile gerçekleştirilen 2024 Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası, 7 gün boyunca Çameli semalarında renkli görüntülere sahne oldu. 30 ülkeden 115 sporcunun katıldığı şampiyona, yoğun bir rekabetin ardından son buldu. Çameli Yaylacık Yamaç Paraşütü Pisti’nden havalanan sporcular, izleyenlere adeta bir görsel şölen sundu.

PROTOKOL ÜYELERİ VE YARIŞMACILAR TÖRENDE BİR ARAYA GELDİ

Şampiyonanın ödül töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törene Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Çameli Kaymakamı Talha Tunahan Yıldırım, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, GEKA Genel Sekreteri Ümit Gülyağı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Paragliding World Cup Başkanı Goran Dimiskovski ve birçok protokol üyesi katıldı. Belediye Başkanı Arslan, “İlçemiz, bundan böyle Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak ve çeşitli ülkelerden sporcuların katılımıyla bu etkinlik daha da zenginleşecek” dedi.

KAZANAN SPORCULAR VE TAKIMLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

Yarışma sonuçlarına göre Genel Klasmanda birinciliği Martin Jovanoski, ikinciliği Violeta Jimenez, üçüncülüğü ise Nicholas Greece elde etti. Kadınlar Klasmanında birinci olan Violeta Jimenez’i, Katalin Juhasz ve Silvia Buzzi Ferraris takip etti. Takımlar sıralamasında ise Flymaster birinci, Ozone ikinci, Flow Paragliders üçüncü oldu. Ödüller, Vali Coşkun, Kaymakam Yıldırım ve Başkan Arslan tarafından sahiplerine takdim edildi.