AÇIKHAVADA SİNEMA KEYFİ GERİ GELİYOR

Büyükşehir Belediyesi, unutulan açık hava sineması geleneğini geri getiriyor. Ziya Tıkıroğlu Açıkhava Tiyatrosu artık sinemaseverlere de ev sahipliği yapacak. Gösterime giren ilk film ise ‘Dondurmak Gaymak’ olacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, sinema günleri etkinlikleri ile açık hava sineması kültürünü yeniden yaşatacak. Ziya Tıkıroğlu Açıkhava Tiyatrosu artık beyaz perdenin unutulmaz filmlerine de ev sahipliği yapacak. Bu hafta sonu başlayacak etkinlikte, ikonik filmlerden ‘Dondurmam Gaymak’ izleyicilere sunulacak.

Etkinlikte sadece Türk Sineması’nın eserleri izleyici ile buluşturulacak. Ücretsiz olacak gösterimi takip etmek isteyenler internet üzerinden rezervasyon yaptıracak. Ayrıca film gösterimlerinde vatandaşlara ücretsiz olarak da patlamış mısır ve gazoz ikram edilecek.

OYUNCULAR DA GALAYA GELECEK

İlk gösterim galaya sahne olacak. Dondurmam Gaymak’ın gala gecesinde filmin yönetmeni Yüksel Aksu, oyuncular Nejat Altınsoy ve Tünay Ürper ile merhum başrol oyuncusu Turan Özdemir’in oğlu Ozan Özdemir’i de misafir edecek. Film, 1990’lı yıllarda Ege’deki küçük bir kasabada dondurmacı Ali Usta ve yakın çevresinin başından geçenleri anlatırken, dev şirketlerin tahakkümünü komik bir dille eleştiriyor, kaybolmaya yüz tutan küçük esnafın, mahalle değerlerinin sorunlarına sahip çıkması işleniyor.

Etkinlik kapsamında İftarlık Gazoz, Entelköy Efeköy’ü Karşı, Aşk Tesadüfleri Sever, Aile Arasında, Vizontele, Bizim İçin Şampiyon ve Kelebeğin Rüyası filmleri izleyici ile buluşturulacak.