RENKLERİN VE KÜLTÜRÜN CÜMBÜŞÜ

Çal Kaymakamlığı logosunu değiştirdi. Türkiye haritası, Türk Bayrağı ve Atatürk’ün bulunduğu logo gitti, ilçenin kültür varlıkları ve üzüm motifleriyle süslü yeni logo geldi.

Denizli’nin şaraplık üzüm üretimi ile ünlü Çal ilçesinde kaymakamlık yeni bir logoya geçti. Çal Kaymakamlığı bu değişimi, “Yeni yüzümüz, yeni logomuz. İlçe İdare Kurulumuzun aldığı kararla T.C. Çal Kaymakamlığımızın yeni logosu bilginize sunulmuştur. Güzel ilçemize hayırlı olmasını dileriz” paylaşımıyla duyurdu.

TASARIM VE RENKLER TAMAMEN DEĞİŞTİ

Daha önce üzerinde Türkiye haritası, Türk Bayrağı ve Atatürk resmi bulunan logonun yerine ilçenin tarihi ve kültürel eserleri ile ünlü üzüm bağlarını simgeleyen motifler yer aldı. Logonun kırmızı ağırlıklı rengi de yerini Çal Garası’nın rengi olan mor’a bıraktı. Logoda yer alan yeşil renk, asma yapraklarını ve ilçede oluşturulan yeni doğa rotalarını simgeledi. Sarı renk ise Apollon Tapınağı’ndaki eşsiz günbatımını işaret ederken, Menderes Nehri de mavi ile gösterildi.

RENKLERİN VE KÜLTÜRÜN CÜMBÜŞÜ

BİZE NE ANLATIYOR?

Logo içinde yer alan Paşa Kapısı deseni geleneksel kilim desenlerinden esinlendi ve bölgenin kültürel mirası ile estetik anlayışını ifade etti. Aynı zamanda bölgenin binyıllara dayanan Türk kültürüne de gönderme yaptı. Atatürk silueti ise Çallıların Milli Mücadeleye ve Cumhuriyete olan bağlılıklarını anlattı.

Logoda ayrıca Mimar Kemaleddin tarafından tasarlanan Gazi Paşa Mektebi de yer aldı. Türkiye’nin modern eğitim sisteminin temellerini simgeleyen yapı aynı zamanda bölge halkının eğitim ve yeniliğe olan bağlılığını ifade etti.

Kayı Pazarı’nın minaresi de Çal ve çevresindeki ticaret hayatını anlatan bir unsur olarak logoda yer aldı.

Logoda ayrıca Apollon Lairbenos Tapınağı ve kazıların halen sürdüğü Ekşihöyük den çıkarılan kültürel eserlere de yer verildi. Son olarak Hançalar Köprüsü de tarih boyunca stratejik bir nokta olan ilçenin bu yönünü anlatmak için kullanıldı.