KALE’DEKİ BOĞA GÜREŞLERİ YOĞUN İLGİ ÇEKTİ
Kale Belediyesi tarafından bu yıl ilki organize edilen ‘Kaledavaz Boğa Güreşleri’, Durmuş İncedayı Er Meydanı’nda yapıldı. Denizli, Aydın ve Muğla’dan 60 boğanın güreştiği etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Erkan Hayla, “Seneye Türkiye Şampiyonası’nı burada yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Kale Belediyesi tarafından bu yıl birincisi organize edilen Kaledavaz Boğa Güreşleri yapıldı. Güreş ağalığını Giray Şeşen Nebioğulları Kasap’ın yaptığı etkinlikte; Denizli, Aydın ve Muğla’dan gelen 60 boğa güreştirildi. Güreşlere; Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın yanı sıra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Kale Kaymakamı Ferhat Salih Ceylan, Denizli Aydın ve Muğla’dan gelen çok sayıda güreşsever katıldı.
“TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NI BURADA YAPMAK İSTİYORUZ”
Kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Erkan Hayla, katılımcılara teşekkür etti. Başkan Hayla; “Etkinliğimizde 60 boğa güreşti. İkinci tur yapmadık. Bu nedenle 30 birinci 30 da ikinci olan boğamız var. Yeter ki birlik ve beraberlik olsun, biz her şeyi başarırız. Seneye bu etkinliği biraz daha genişleterek daha çok katılımlı Türkiye Şampiyonası’nı burada yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.