BEKİLLİ, UŞAK’A RAKİP OLUYOR

Bekilli Belediyesi, Kutlubey Mahallesi’ndeki atıl durumdaki binayı restore ederek tarhana ve erişte imalat merkezi haline getirdi. Bina tadilatının tamamlandığını ifade eden Belediye Başkanı Önder Demir; “Makineleri alıyoruz. Burada bir istihdam yaratacağız” dedi.

Denizli’nin Bekilli ilçesi, tarhanasıyla meşhur Uşak’a rakip oluyor. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından görevi devralan Bekilli Belediye Başkanı Önder Demir, seçimlerden bu yana geçen 4 aylık süreci değerlendirerek, ilçede tarhana ve erişte imalat merkezi oluşturma çalışmalarına başladıklarını söyledi. Görevi devraldığında belediyenin 12 milyon liralık borcu olduğunu belirten Başkan Demir, Bekilli Belediyesi’nin hiçbir gelirinin olmadığını söyledi. Başkan Demir; “Biz, merceği değiliz, çözüm merceğiyiz. Ankara’dan ne gelirse, onlar da maaşları anca çevirebiliyoruz. Onun için biz, hem istihdama hem de üretime yönelik bir takım projelerimiz var” diye konuştu.

 

 

TADİLAT BİTTİ, MEKİNE ALIMI BAŞLADI

Büyükşehir yasasıyla Bekilli Belediyesi’ne geçen Kutlubey Mahallesi’ndeki atıl durumdaki belediye binasında restorasyon çalışmaları yapıldığını ifade eden Başkan Demir; “Köy tüzel kişiliğinden bize gelen binalar vardı. Biz bu binaları değerlendiriyoruz. Şu anda tadilatlarını yapıyoruz. Tarhana ve erişte imalathanesinin tadilatı bitti. Makineleri alıyoruz. Burada bir istihdam yaratacağız ve Bekillimize ekstra gelir elde edeceğiz” şeklinde konuştu.

“MARANGOZ İMALATHANESİ KURUYORUZ”

Seçim dönemi öncesinde 500 bin liralık bank alınmış olduğunu ifade eden Başkan Demir; “Şu an banklarımızı kendimiz imal ediyoruz. Bunu d aha da geliştirip hem vatandaşlara hem de diğer belediyelere satalım diyerekten bir marangoz imalathanesini kuruyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

“SİRKE İMALATHANESİNİ KURUYORUZ”

İmalata yönelik çalışmalar başlattığını belirten Başkan Demir; “Önümüzdeki dönemde Bekillimizin alternatif ürünlerini geliştirelim diyerek sirke imalathanesini kuruyoruz. Bunların hazırlıkları var. İmalata yönelik çalışmalarımız var. Tabi ki belediyenin yol ve park gibi yapması gereken çalışmalar da hiç durmadan yapılıyor. Bunlarda sorun yok” diye konuştu.

“BELEDİYENİN GELİRİNİN ARTMASI LAZIM”

Amaçlarının Bekilli’yi hak ettiği seviyeye ulaştırmak olduğunu kaydeden Başkan Demir; “Onun için de belediyenin gelirinin artması lazım. Belediyemizin ne kadar geliri artarsa o kadar istihdam sayımız artar. O kadar da Bekilli’ye faydamız dokunur” dedi.