BAŞKAN DEĞİŞTİ GELENEK DEĞİŞMEDİ

Denizli’de belediye başkanlarının reklam panolarında kendi görsellerini kullanması sosyal medyada eleştiri konusu oldu.

Denizli’de büyükşehir belediye başkanlarının kendi resimlerini kentin muhtelif noktalarındaki reklam panolarında göstermesi geleneği CHP’li Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun  döneminde de sürüyor. Çavuşoğlu’nun resimlerini reklam panolarında gören vatandaşlar bu görüntüleri kaydetti, sosyal medyada paylaşarak yeni bir gündem oluşmasını sağladı.

Çavuşoğlu eleştirdiği uygulamayı kendisi yapmakla suçlandı. Bazı kullanıcılar belediye kaynakları ile yaptığı hizmetlerin reklamını yapamayacağını savundu bazı kullanıcılar ise daha önceki dönemde yapılan uygulamaları hatırlattı, belediye başkanına destek verdi.

BAŞKAN DEĞİŞTİ GELENEK DEĞİŞMEDİ

MALZEMELER ÇÖP OLDU

Denizli’de sadece reklam panolarında değil, belediyenin çeşitli uygulamaları sırasında da başkanların kendi isimlerini yazarak reklam yapması yakın gelecekte moda halini almıştı. Belediye birimlerinin altyapı ve üstyapı çalışmaları yaptıkları alanlardaki uyarı tabelalarına bile başkanların isimleri yazılmıştı. Hatta belediyelerin cenaze evlerinin önüne kurduğu taziye çadırlarının üzerine bile başkanın isminin yazılması eleştiri konusu olmuştu. Görev değişikliklerinin yaşandığı belediyelerde sırf eski başkanların isimleri bulunduğu için taziye çadırları değiştirilmek zorunda kalmıştı. Belediye şirketi BELTAŞ’ın da üzerinde eski başkan Osman Zolan yazılı pek çok malzemeyi yenilemek zorunda kaldığı öğrenildi.

BAŞKAN DEĞİŞTİ GELENEK DEĞİŞMEDİ

BİLBOARDLARIN SAYISI BİLİNMİYORDU

Diğer yandan bu reklamların yapıldığı otobüs durakları ve bilboardların sayısı da kayıt dışına çıkmıştı. Bu tip reklam alanlarının işletmesini sağlayan Kültür AŞ’nin kayıtlarında 150 adet bilboard olduğu tespit edilirken sahada bu rakamın 351 olduğu belirlenmişti.

Çavuşoğlu’nun özel bir ekip kurarak yaptırdığı saha çalışmasında 201 bilboardın korsan olduğu, gelirlerinin ise nereye gittiğinin belli olmadığı ortaya çıkmıştı.

Sahada tespit edilen 225 otobüs durağı reklam panosunun ise sadece 36’sının kayıtlarda göründüğü 189 panodan elde edilen gelirin kimlere gittiği belirlenememişti.

BAŞKAN DEĞİŞTİ GELENEK DEĞİŞMEDİ