ELDE KALAN KARPUZ DÜĞÜN  DAVETİYESİ OLDU

Denizlili karpuz üreticisi Yüksel Şan, elde kalan karpuzları kızının düğünü için davetiye olarak kullandı. Misafirleri gülümseten davetiye sosyal medyada yüzlerce beğeni aldı, üreticinin yaşadığı sıkıntıyı bu kez eğlendirerek gündeme getirdi.

Denizli’nin kavun ve karpuz üretimi ile ünlü ilçesi Acıpayam’da üreticiler büyük sıkıntı yaşıyor. Girdi maliyetlerinin artması ile birlikte üretmekte zorlanan çiftçiler, akaryakıt, ilaç ve gübreye gelen üst üste zamlar karşısında ne yapacağını şaşırdı.

Karpuz üreticilerini girdi maliyetlerinin yüksekliğinden sonra alıcı firmaların verdiği fiyatlar vurdu. Market ve pazarlarda kilo fiyatı 8 ile 10 liradan satılan karpuza tarlada 80 kuruş fiyat verildi.

Maliyetleri karşılamaktan uzak bu durum karşısında üreticiler ise karpuzu toplama zahmetine bile girmedi, tarlada bıraktı.

Denizli’de büyükşehir belediyesi ve bazı ilçe belediyelerinin üreticilere destek vermek amacıyla yaptıkları alımlar da şimdilik yeterli olamadı. Kazanamayan, üretmek için borca giren çiftçi gelecek yıl ekim ve dikim yapamayacak duruma geldi.

KARPUZ DAVETİYE OLDU

Acıpayam’a bağlı Dodurga köyü üreticilerinden olan Yüksel Şan da elde kalan karpuzları için iyi bir çözüm buldu. Dodurgalılar Derneği Başkanı da olan Şan, haftaya evlenecek olan kızı Büşra için karpuzları düğün davetiyesi yaptı. Karpuzların üzerine düğüne ilişkin bilgilerin yer aldığı bir etiket yapıştıran Şan, misafirlerine davetiye yerine bu karpuzları teslim etti.

Bu davet misafirler tarafından da ilginç bulundu, sosyal medyada defalarca paylaşıldı ve beğenildi. Denizli’nin kurt siyasetçilerinden Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca da karpuz davetiyeyi alan isimlerden biri oldu. Yarımca bu anları; “Dodurgalılar dernek başkanımız Yüksel Şan kardeşimiz düğün davetiyesi olarak ürettiği karpuzla geldi. İlk defa böyle bir davetiye aldım. Her iki aileyi hayırlı mübarek olsun. Gençlerimize de Rabbim bir ömür boyu mutluluklar versin” ifadeleriyle paylaştı.