KAÇAK EMLAKÇILAR TAKİPTE!

Sosyal medya platformlarında yayımlanan gayrimenkul ilanlarına Ticaret Bakanlığı tarafından sıkı denetim getiriliyor. Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, düzenlemeyle kaçak emlakçıların önüne geçileceğini belirtti.

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, sosyal medya platformları üzerinden yayımlanan kaçak gayrimenkul ilanlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Taylan, Ticaret Bakanlığı’nın “doğrulanmış ilan” düzenlemesiyle artık yalnızca emlak portalları değil, sosyal medya üzerinden verilen ilanların da denetleneceğini ifade etti. Taylan, “Bakanlık bu platformları inceleyecek ve kaçak gayrimenkul ilanlarının önüne geçecek” dedi.

KAÇAK EMLAKÇILARLA MÜCADELE

Taylan, yeni düzenlemenin kaçak çalışan emlakçılarla mücadelede etkili olacağını belirtti. Türkiye'de 69 bin yetki belgeli emlakçının bulunduğunu, buna karşın yaklaşık 20 bin yetki belgesiz emlakçının faaliyet gösterdiğini vurguladı. Taylan, “Artık kaçak dediğimiz emlakçılar piyasada olmayacak. Yetki belgesi olmayanlar ilan veremeyecek” şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYA PLATFORMLARI DA DENETLENECEK

Sosyal medya platformları üzerinden verilen ilanların da denetleneceğini belirten Taylan, her ilanın doğrulanmış olarak yayımlanacağını, böylece manipülasyon ve tüketici mağduriyetlerinin önüne geçileceğini söyledi. Ayrıca ada ve parsel bilgilerinin emlak portallarında herkese açık olmasına yönelik düzenlemenin de yeniden gözden geçirileceğini belirtti.