DENİZLİ’NİN KARI, AYDIN’I SERİNLETİYOR

Türkiye’nin kış ayının kurak geçmesi nedeniyle Aydın'daki Madran Dağı karsız kaldı. Aydınlı kar helvacıları da çareyi Denizli’den buldu.

Geçtiğimiz kış ayının son derece kurak geçmesi iklimi de olumsuz etkiledi. Aydın’daki Madran Dağı da kuraklıktan nasibini aldı, yağış olmaması nedeniyle karsız kaldı. Geçimini kar helvası satarak sağlayan vatandaşlar da çareyi, yüz yıllardır kar helvası üreten Karcı Dağı’nda buldu.

Nazilli başta olmak üzere çevre ilçelerde neredeyse her sokak ve park alanlarında satışı yapılan, gurbetçi vatandaşlar başta olmak üzere ilçeye gelen misafirlerin mutlaka tattığı serinleten lezzet kar helvası bu yıl müdavimlerini hayal kırıklığına uğrattı. Madran Dağı'nda bu sezon kar yağışının az olması satışları da etkiledi. Birçok satıcı buzdan elde edilen kar helvası satışı yaparken bu lezzetin gelenekselliğini bozmak istemeyen satıcılar da alternatif yerlerden kar getirerek müşterilerinin damak tadını bozmadı. 

Yaklaşık 40 yıldır kar helvacılığı yaptığını ve geçimini bu meslekten kazandığını belirten Ahmet Çakır, "Bu sene kış aylarında Madran Dağı'na çok az kar yağdığı için tedarik edemiyoruz. Biz de komşumuzDenizli’deik Karcı Dağı’ndan  getirttiğimiz karlardan şerbetlediğimiz lezzetimizi halkımıza sunmaya devam ediyoruz." dedi. .

kar helvacıları