MECLİSTE İFTİRA TARTIŞMASI

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, belediye araçlarının amacı dışında görevlere tahsis edilmesi tartışması sürüyor. AK Partili Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Feride Kabadayılar, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun beş aydır meclis gündemini ve kamuoyunu kuru gürültü ile meşgul ettiğini söylerken, Çavuşoğlu ellerinde belge olduğunu, mahkemeye suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos Ayı 2. Birleşimi Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile Ak Partili Meclis Üyesi Feride Kabadayılar arasında yaşanan araç kullanımı ve dedikodu tartışmasına sahne oldu. Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, gündem maddelerine geçmeden, belediyeye ait bazı araçların bir siyasi partiye tahsis edildiği, siyasi partinin kadın kolları ve gençlik kolları il başkanı düzeyinde kullanıldığı konusunda yaptığı açıklamayla ilgili söz verdi.

KABADAYILAR: İDDİANIZI İSPATLAYIN

AK Partili Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Feride Kabadayılar, AK Parti Genel Merkezinin İl Kadın Kolları Başkanlığı ve İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na araç tahsis ettiğini dile getirerek Büyükşehir Belediyesi tarafından kendisine hiçbir şekilde araç tahsis edilmediğini ifade etti. İddiasını Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'ndan ispatlamasını ve kamuoyunu bilgilendirmesini isteyen Kabadayılar, şahsına genel merkez tarafından tahsis edilen araç plakasını ve markasını söyledi. 

“BURASI MECLİS DEDİKODU YERİ DEĞİL”

Ak Parti teşkilatına tahsis edilen aracın kime, ne zaman tahsis edildiğini, nereye gittiğini kimleri taşıdığını soran Kabadayılar, "Çamur at izi kalsın diye bir siyaset anlayışımız yok, biz böyle bir şeyi kabul edemeyiz. Kaldı ki AK Parti teşkilatı böyle bir şeye tenezzül etmez, kendi şahsımın da böyle bir ihtiyacı yoktur. Hiçbir zaman böyle bir ithamı kabul edemem. Yaklaşık olarak beş aydır Meclis toplantısı yapıyoruz, beş aydır meclis gündemini ve kamuoyunu bu gibi şeylerle meşgul ediyorsunuz. Bizim önceliğimiz Denizlili hemşehrilerimize hizmet üretmek, bununla ilgili çalışmalar yapmamız lazım. Buraya ayırdığımız zamanı etkili ve düzenli kullanmanızı rica ediyorum. Burası dedikodu ya da iftira merkez değl. Burası belediye meclisi. Burada hzmet üretmek için varız” şeklinde konuştu.

“ÇALIŞANLARA MOBBİNG UYGULANIYOR”

Çavuşoğlu’nun vaatleri ve belediye çalışmalarına da değinen Kabadayılar, “Asıl gündemimize gelmek gerekirse sizin seçim döneminde vaat ettiğiniz hiçbir belediye çalışanının görev yerinin değişmeyeceği ya da işinden alıkonulmayacağı ilgili sözleriniz vardı, vaatleriniz vardı. Ama ilçelerde çalışan belediye personelleri en uzak ilçelere görevlendirilerek mobbinge maruz kalmaktadırlar. Yine 17 ilçeye başkanlığınızca atanan koordinatörler sizin il başkanlığınız döneminde ilçe başkanlığı yapmış ve yönetimlerde görev almış kişiler DESKİ personeli olarak çalıştırdığınızı duyuyoruz, kulağımıza geldi. Ama doğrusunu sizden duymak istiyoruz. Yine seçim dönemi vaatlerinizden biri olan her doğan bebeğe çeyrek altın sözünüz vardı. 1 Nisan'dan birini itibaren 4 bin 387 doğum oldu Denizli’de. Kaç anneye altın verdiniz? Yine seçim dönemindeki vaatleriniz arasında emekliye ikramiye vardı. Kaç emekli ikramiye aldı? Bu konuyla ilgili bilgilendirmenizi rica ediyoruz. Yine seçim döneminde billboardlarla ilgili eleştirileriniz vardı, görüyoruz ki siz o eleştirilerin aynısına devam ediyorsunuz. Madem eleştirecektiniz neden aynısını yapıyorsunuz?" eleştirilerini yöneltti.

ÇAVUŞOĞLU, “SOKAKTA DEĞİL BURADA KONUŞUYORUZ”

Kabadayılar’ın eleştirilerine yanıt veren Başkan Çavuşoğlu, "Usul konusunda anlaşmamız lazım. Burası Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin meclisi. Bu meclisin bir özelliği var ki, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan sorunların konuşulacağı ana mekan burasıdır. Bizim dedikodu yapmakla ilgili işimiz olmuş olsaydı bunu sokakta yapardık ki, burada tarafları ile beraber açık ve net kendi yüzlerine karşı sormazdık. Bugüne kadar iftira diye niyetleyebildiğiniz olayların hangisi olduğunu gerçekten merak ediyorum” şeklinde konuştu.

“ELİMİZDE GPRS KAYITLARI VAR”

İftira konusunu almamış olmadığını dile getiren Çavuşoğlu, "Belediyede kullanılan araçlar GPRS ile takip ediliyor. Bu araçların kimin adresine gittiği, hangi adresten çalıştığı, çalıştıktan sonra hangi istikamette seyrettiği, seyrettiği istikametler içerisinde nerede durduğuna varıncaya kadar elimizde kayıtları var. Açıkça adresleri söylemeyeceğim ama Yenişafak Mahallesi’nden bir adresten hareket eden bir araç var. Yenişafak Mahallesi’nde oturan arkadaş kendisini biliyordur zaten. Bu arkadaşlarımızın evlerinden alındıktan sonra gittikleri yere, yakalandıkları radara varıncaya kadar hepsi belgeli. Bununla ilgili bütün WhatsApp yazışmaları da dahil olmak üzere iletilen talepler, bütün dokümanlarıyla beraber elimizde” dedi. 

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Konui le ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Çavuşoğlu, “Şundan emin olabilirsiniz ki, söylediğimiz hiç bir sözü belgesi ve delili olmadan dün de söylemedik, bugün de söylemeyeceğim yarın da söylemeyeceğim. Bu araçlardan kadın kollarına tahsis edilen aracın hangi evden çıktığı bilgisi var. Gençlik kolları başkanına tahsis edilen aracın sonu 195‘le biten aracın hangi tarihlerde Denizli'den çıktığı, Ankara’da nereye gittiği, İstanbul’da nereye gittiği ile ilgili bunların tamamının dökümleri elimizde var. Bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız zaten. Bütün görüntüleri ve kayıtları ile beraber hepsi var. Çünkü Büyükşehir Belediyesinin kaynaklarının birileri tarafından kullanılması zaten suç ifade ediyor. Biz gerekeni yapacağız” şeklinde konuştu.