BÜYÜKŞEHİR HERKESE DOKUNACAK

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinde, eğitimden tarım ve hayvancılığa, çalışan annelerden, üniversitelilere kadar çeşitli alanlarda yapılacak desteklerle ilgili kararlar alındı. Anneler için kreş, üniversiteliler için yurt projesi hayata geçirilecek, hane geliri en fazla 30 bin lira olan ailelerin 1. sınıfa başlayacak öğrencilerine kırtasiye yardımında bulunulacak.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısı 2. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu başkanlığında toplandı. Mecliste tarım ve hayvancılıktan eğitime, üniversitelilere yurttan çalışan anneler için kreş projesine kadar halkın imdadına yetişecek çalışmalar için kararlar alındı. Gündemin ilk sırasında yer alan madde ile tarımsal üretimde kalite ve verimi artırmak, üretici girdilerini azaltmak amacıyla çiftçilere gübre desteği verilmesi kararlaştırıldı.

ÜRETİCİYE İNAKTİF AŞI VE FLAKE YEM

Büyükbaş hayvancılıkta üretim maliyetlerini düşürmek, daha sağlıklı, yüksek verimli et ve süt üretimini destekleyerek hayvancılığın geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla yetiştiriciye mısır flake yem desteği verilmesi karara bağlanan toplantıda, ayrıca Denizli Büyükşehir Belediyesinin çiftçilerden satın alacağı arpa ile flake yaptırarak yine hayvan yetiştiricilerine yem desteği olarak dağıtacağı belirtildi.

Belediye Meclisi'nde alınan kararla, Kale ilçesinin Gökçeören Mahallesi'ndeki aile işletmelerinde yaklaşık 600 baş hayvanda görülen meme hastalığının etkilerini azaltmak ve hastalığı önlemek  amacıyla üreticilere inaktif aşı desteği verilecek.

KREŞ VE YURT EYLÜL AYINA YETİŞTİRİLECEK

Çavuşoğlu'nun yazılı önergesiyle çalışan anneler için kreş projesi hayata geçiriliyor. Bunun için Denizli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri Kuruluş ve İşleyişi Hakkında Yönetmelik oybirliği ile kabul edildi. Üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacı için de ilk adımı atan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı faaliyette bulunacak olan misafirhanenin teşkilat yapısı ve işleyişine ilişkin usul ve esasları düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi Misafirhane Hizmetleri Yönetmeliğini kabul etti. Kreş ile üniversitelilere yurt projesinin eylül ayına yetişeceği kaydedildi.

1. SINIFA BAŞLAYAN ÖĞRENCİLERE KIRTASIYE YARDIMI

Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ilkokula başlayan öğrencilere kırtasiye desteğinde bulunacak. Meclis toplantısında, Denizli'deki okullarda eğitim gören öğrencilere kırtasiye yardımında bulunulması hususunda karar alınmasına ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun yazılı önergesinin incelendiğine dair Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okundu.

Raporda, "Yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda Denizli sınırları içerisinde yaşayan ve hane geliri en fazla 30 bin lira olan ailelerin 1. sınıfa başlayacak öğrencilerine Büyükşehir Belediyesi tarafından kırtasiye yardımında bulunulmasına" komisyonlarca oy birliği ile karar verildiği belirtildi. Komisyonlardan gelen karar, meclis üyelerince de oy birliği ile kabul edildi.

SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ

Verdikleri tüm sözlerin arkasında olduklarını vurgulayan Çavuşoğlu, "Söz verdiğimiz projelerimizi birer birer hayata geçireceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Şehrimizi yine hep beraber daha iyiye daha güzele hep birlikte taşıyacağız. Çünkü biz bu şehrin kaynaklarını, yine bu şehrin insanlarına harcayacağız" ifadelerini kullandı.