GÖL KURUDU, BALIKLAR GÖLETE NAKLEDİLDİ

Denizli'de kuraklık tarımsal üretimin yanı sıra doğal hayatı da etkiliyor. Çameli ilçesinde kuruyan göletteki balıklar, telef olma tehlikesiyle karşı karşıya kalınması üzerine DSİ sulama göletine nakledildi.

Küresel iklim krizi ile birlikte kuraklık gezegenin en büyük sorunlarından biri olurken, Türkiye ve Denizli de kuraklıktan etkileniyor. İlde yetersiz yağışla birlikte havaların aşırı sıcak olması nedeniyle su kaynakları alarm vermeye başladı.

kuraklık

Denizli'nin içme suyu ve sulama suyu anlamında ihtiyacını karşılayan en önemli barajlardan Akbaş Barajında doluluk oranı yüzde 22'lere düşerken, Çivril'deki Işıklı Gölü'nde suyun azalması ve Büyük Menderes Nehrinin debisindeki düşüş de tehlikeye dikkat çekiyor. 

kuraklık

KOLAK GÖLÜ KURUDU

Kuraklıktan etkilenen su kaynaklarından üzücü bir haber de Çameli'den geldi. Çameli'deki Kolak Gölü kuraklık nedeniyle kurudu. Etrafı mesirelik alanı olarak kullanılan göle İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından bırakılan sazanlar susuzluk nedeniyle telef olma tehlikesiyle karşı karşıya geldi. Bunun üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü ile Çameli Elmalı Alabalık Üreticileri Birliği iş birliğinde buradaki balıklar, İmamlar DSİ Sulama Göletine nakledildi.