İLK ADAYLIK AÇIKLAMASI ONDAN GELDİ

Denizli Barosu Başkanlığının 49. olağan genel kurulu, ekim ayında gerçekleştirilecek. Genel kurul için ilan yayımlanırken, adaylar da ortaya çıkmaya başladı. Avukat Jülide Keleş Yarışan, adaylığını açıklayan ilk isim oldu.

Denizli Barosu Başkanlığının olağan genel kuruluna ilişkin resmi ilan yayılandı. Buna göre, Denizli Barosunun 49. Olağan Genel Kurulu, 5-6 Ekim tarihlerinde Denizli Barosu Hizmet Binası'nda yapılacak. Çoğunluk sağlanamazsa, Genel Kurul Toplantısı 12 Ekim Cumartesi günü saat 10.00'da ve seçimler ise ertesi gün 13 Ekim Pazar günü saat 09.00 ile 17.00 arasında yine aynı adreste gerçekleştirilecek.

Denizli Barosu Başkanlığının üç yılda bir yapılan olağan genel kurulunda, 2021'de Baro Başkanlığı'na seçilen Adnan Demirdöğer, görevi 2011'den itibaren 10 yıl sürdüren Müjdat İlhan'dan devralmıştı. Üç yıl sonra yapılacak olağan genel kurul öncesi avukatlar arasında yarış başladı. İlanın ardından kongre öncesi ilk adaylığını açıklayan isim Jülide Keleş Yarışan oldu.

"TOPYEKUN BİR GERİLEME VAR"

Avukat Keleş Yarışan, avukatlığın, tüm canlıların haklarını koruma-geliştirme-kamuoyunu bilinçlendirme-anayasal düzenin mevcudiyetini savunma-anayasanın koruma kalkanını güçlendirme konularında topluma önderlik etmeye muktedir bir meslek olduğunu belirterek, "Ülkemiz, canlıların temel haklarını yaşatma-geliştirme yönünde ilerlemeye fırsat bırakmayan bir iklim içinde. Ve toplum havasızlıktan boğuluyor. Adaletten-eğitime kadar, bütün sistemlerimizde, topyekun bir durağanlık ve bir gerilemeye düşüyoruz. Bu düşüşten kurtulmak ve var olan sonuçlarını ortadan kaldırmak güç olacak ama inancım odur ki imkansız değil. Çünkü biz hukukçular, kaynağını evrensel adalet anlayışından alan muazzam bir eğitimle donamış hak savunucularıyız. Benim, 'BİZ'e inancım sonsuz." görüşüne yer verdi.

"MESLEĞİMİZİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN ADAYIM"

Yarışan, "Derdi yüklenen ve yılmadan mücadele eden meslektaşlarım; toplumsal ayrışmalar yaratma hedefli odaklardan sıyrılıp; hukuk için, mesleğimiz için, suyumuz toprağımız doğa anamız ve toplumumuz için, bir arada durmak, hukuku ve adaletin koruyucu gücü olan mesleğimizi  güçlendirmek için sorumlulukla çalışmak amacı ile DENİZLİ BAROSU BAŞKANLIĞINA ADAY oluyorum. Denizli Barosu mensubu sayın meslektaşlarım sizleri, hukuk eğitiminin bizlere kazandırdığı odaklı düşünebilme, veriyi analiz etme, çözüm üretme, bilimsel bütünü algılama ve sonuçları öngörebilme yetilerimizi baromuz ve birliğimiz çatısı altında birleşmeye-birleştirmeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.