EGEKENT KUŞLARI UNUTMADI

Denizli Özel Egekent Hastanesi, hastane odalarının camlarına bırakılan ekmek kırıntılarını fark ederek sosyal sorumluluk projesi başlattı. Hasta ve yakınlarına hediye edilen ambalajlı kuşyemleri ile kuşların beslenmesi sağlanacak.

Denizli Özel Egekent Hastanesi, hasta ve yoğun bakım odalarının cam kenarlarına ekmek kırıntıları bırakan hasta yakınlarının bu davranışını dikkate alarak, doğadaki kuşların beslenmesine destek olmak amacıyla ambalajlı kuşyemleri hazırlattı. Hastane yönetimi, bu yemleri hasta ve yakınlarına dağıtarak kuşların doğal yaşam alanlarında düzenli şekilde beslenmelerine katkı sağlamayı hedefliyor. Yem paketlerinin kuşların yoğun bulunduğu parklar, bahçeler ve ağaçlık alanlara bırakılması teşvik ediliyor.

HASTANE YAKININDA KUŞLAR İÇİN BESLENME PROJESİ

Eski cezaevinin yıkılarak parka dönüştürülen bölgesinde birçok kuş türünün yaşadığını fark eden hastane yönetimi, camlara bırakılan ekmek parçalarından ilham alarak ambalajlı kuşyemleri hazırlattı. Genel Müdür Zehra Üstek Künarcı, "110 odamız bulunuyor ve camlarda hasta yakınlarının kuşlar için ekmek bıraktığını gördük. Bunun üzerine kuşların düzenli beslenmesi için özel kuşyemleri hazırlattık ve bu yemleri hastalarımıza dağıtarak doğaya katkı sağlamalarını istedik" ifadelerini kullandı.