HASTANEYE GELMEDEN DOKTORLA GÖRÜŞÜP, İŞLEM YAPTIRILABİLECEK

Pamukkale Üniversite (PAÜ) Hastanelerinin dünyaya açılan kapısı Tele Tıp Hizmeti, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Uygulama ile hastalar; hekimler ile çevrimiçi görüşüp hastaneye gelmeden sağlık takibi yapabilecek, laboratuvar sonuçları, röntgen ve MR görüntülemelerini alabilecek.

PAÜ Hastaneleri Tele Tıp Biriminin açılışı Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İ. Özdel ve Başhekim Prof. Dr. Onur Birsen’in katıldığı törenle yapıldı.  Tele Tıp Uygulaması ile tüm dünyadan hastalara; hekimler ile çevrimiçi görüşme, hastaneye gelmeden sağlık takibi yapabilme, laboratuvar sonuçları, röntgen ve MR görüntülemelerini paylaşabilme, e-reçete, e-rapor alarak evden çıkmadan hayatlarını kolaylaştırabilme imkânı sunuluyor.

YENİLİKÇİ BAKIŞ AÇIMIZI HAYATA GEÇİRİYORUZ

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ Hastanelerinde Uzaktan Sağlık Hizmeti verilmeye başlandığını ifade ederek; çevrim içi olarak doktorlarla uzaktan videolu görüşmelerin sağlanabildiğini, hastaneye gelmeden sağlık takibi yapılarak şikâyetleriyle birlikte laboratuvar sonuçları, röntgen ve MR görüntülemelerinin uzaktan paylaşılabildiğinin bilgisini verdi. Rektör Kutluhan, uzaktan sağlık hizmeti ile yapılan video görüşmeler sonrası hastaların e-reçete ve e-rapor alarak evlerinden çıkmadan hayatlarını kolaylaştırabileceklerini ekledi.