YENİ NESİL KÜTÜPHANEDE YOK YOK

Denizli 100. Yıl İl Halk Kütüphanesinde 0-3 yaş grubu bebek bölümünden yetişkinlere kadar her yaş grubuna hitap eden bölümler bulunuyor. 72 bin kitabın bulunduğu kütüphanede bilardo, langırt ve pinpon oyun alanı da yakında hizmete girecek. 

 

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüdaverdi Otaklı, Denizli 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi'ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı. Görev yaptığı kurumda en huzur bulduğu, içinde bulunmaktan zevk aldığı mekanların kütüphaneler olduğunu ifade eden Otaklı, 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi'nin Denizli'nin en önemli kültür merkezlerinden biri olduğunu kaydetti.

UMUDUM ARTTI

Kitabın ve okumanın önemine dikkat çeken Otaklı, "Ziyaretimde her salon dolu idi. Okuyan gençlerimizi görünce gelecek anlamında umutlarım arttı. Gurur duydum. Temiz ve nezih ortam. Çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni nesil kütüphanecilik. Önümüzdeki hafta kütüphane kantinimiz hizmete girecek. Çok yakın zamanda en alt kattaki bilardo, langırt ve pinpon oyun alanımız da hizmete girecek. Nezih ortamda okuyucularımıza hizmetler verilmekte" dedi.

ANNE BABALARI BEBEKLERİYLE KÜTÜPHANEYE DAVET ETTİ

Kütüphanede 0-3 yaş grubu için geniş salonda bebek bölümünün bulunduğunu dile getiren Oataklı, anne babaları bebekleriyle kütüphaneye davet etti. Denizli 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi ile ilgili istatistiki bilgiler paylaşan Otaklı, "Bugün itibariyle üye sayımız 47 bin, kütüphanemizde kitap sayısı 72 bin, ödünç verilen kitap sayısı 56 bin 294, okuyucu sayısı 179 bin. Bu sadece İl Halk Kütüphanemizin" ifadelerini kullandı.

Otaklı, Denizli kent merkezinde Pamukkale Üniversitesinin, Büyükşehir Belediyesinin, Merkezefendi Belediyesinin ve Abalıoğlu Vakfı'nın da geniş çaplı kütüphaneleri olduğunu belirterek, kütüphane ve okur sayısının artmasını temenni etti.