ARA TATİLLER KALKACAK MI? OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim gündemine dair merak edilen konuları açıkladı. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, okulların açılış tarihi ve ara tatillerle ilgili spekülasyonlara netlik kazandıran Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili de kritik bilgiler paylaştı. Tekin, "9 Eylül’de okullarımız açılacak. Ara tatiller ise devam edecek, herhangi bir değişiklik söz konusu değil." dedi.
OKULLAR 9 EYLÜL'DE AÇILIYOR
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medyada sıkça konuşulan iddialara yanıt verdi. Özellikle okulların açılışının erteleneceği iddialarına karşı net konuşan Tekin, "9 Eylül’de okullarımızın açılacağı tarih bellidir. Bu konuda hiçbir değişiklik planlamıyoruz. 2 Eylül’de öğretmenlerimiz seminer dönemine başlayacak. Aynı hafta içerisinde okula yeni başlayan öğrencilerimiz için oryantasyon süreci devreye girecek ve 9 Eylül’de normal akademik takvimimiz başlayacak." açıklamasını yaptı.
Tekin, Bakanlık olarak yaz tatili boyunca hazırlıkların yoğun bir şekilde sürdüğünü ve eğitim öğretim yılına eksiksiz bir şekilde başlanması için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti. Bakanlık tarafından gönderilen genelgelerle, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin uygulanmasına yönelik hazırlıkların sürdüğünü de sözlerine ekledi.
ARA TATİLLER KALKMAYACAK!
Ara tatillerin kaldırılacağına dair sosyal medyada dolaşan spekülasyonlara da açıklık getiren Tekin, "Kasım ve nisan aylarında yapılacak olan ara tatillerle ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Ara tatillerin kaldırılması gündemimizde dahi yok." dedi. Ayrıca öğretmenlerin seminer dönemlerinin artık yüz yüze yapılacağını, ancak öğrenciler açısından tatil dönemlerinin devam edeceğini vurguladı.
Milli Eğitim Bakanı, bu süreçte öğretmenlerin eğitime hazırlıklarını sürdüreceklerini ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yapılacak eğitimlerin de hızla devam edeceğini aktardı.
ÖĞRETMEN ATAMALARINDA KRİTİK SÜREÇ: 9 EYLÜL'E YETİŞECEK Mİ?
20 bin öğretmen atamasına ilişkin sürecin de sorunsuz şekilde yürütüldüğünü belirten Tekin, Danıştay’ın vereceği karar doğrultusunda atama takviminin netleşeceğini söyledi. Öğretmen atamalarında yapılan düzenlemeyle artık yüzde 50 mülakat notu ve yüzde 50 KPSS notunun esas alınacağını hatırlatan Tekin, konunun yargıya taşındığını ve Danıştay’ın 1 Eylül’den sonra kararını açıklamasını beklediklerini ifade etti.
"Ben kendi adıma 9 Eylül’e yetiştirmek için bütün takvimi hazırladım. Kararın ardından atama sürecimizi hızla başlatacağız." diyen Tekin, mülakat sürecinin elektronik ortamda kaydedildiğini ve tamamen şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. Bu sayede herhangi bir müdahalenin kesinlikle söz konusu olmadığını, sürecin güvenli bir şekilde tamamlandığını vurguladı.
DEVLET OKULLARINDA KAYIT PARASI İDDİALARI
Bazı devlet okullarında kayıt parası alındığına dair iddialara da değinen Tekin, bu konuda Bakanlık olarak hassas bir tutum sergilediklerini belirtti. "Adrese dayalı kayıt sistemimiz var. Velilerimiz çocuklarını bulundukları bölgedeki en yakın okula kaydettirebilirler. Fakat çocuklarını farklı bir okula kaydettirmek isteyen velilerimizden kaynaklanan bazı durumlar olabiliyor." diyen Tekin, okul yöneticilerinin zan altında bırakılmaması gerektiğini söyledi.
Ancak bu tür durumlarla karşılaşan velilerin Bakanlığa başvurarak şikayette bulunabileceklerini belirten Tekin, bu tür yanlış uygulamalar karşısında gerekli adımların atılacağını da sözlerine ekledi.
AİLELERE YÖNELİK YENİ PROJE: VELİVİZYON
Yeni eğitim öğretim döneminde, ailelerin eğitim sürecinde daha etkin bir rol oynaması için başlatılan "Velivizyon" adlı projeyi de tanıtan Bakan Tekin, "Aileler çocuklarının eğitiminde önemli bir paydaş olacak. Bu amaçla 27 bölümlük bir dizi seti hazırladık. Ayrıca okullar açıldığında velilerimizle paylaşılacak bilgi setleri ve sunumlar da yapılacak." dedi.
Bakan Tekin, bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile iş birliği içinde çocukların eğitimine katkıda bulunacak bir farkındalık projesi yürütüleceğini de açıkladı.