ERDOĞAN: YILDA BİR KEZ YAPILMALI

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, enflasyon muhasebesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, düzeltmenin yılda bir yapılması gerektiğini ve ilave vergi yükü oluşturmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bu düzenlemenin KOBİ'lerin yatırımlarını olumsuz etkilememesi gerektiğini ifade etti.

 

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, kamuoyunda enflasyon muhasebesi olarak bilinen enflasyon düzeltmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Erdoğan, bu düzeltmenin yılda bir kez uygulanması gerektiğini belirterek, "Enflasyon muhasebesi ilave vergi etkisi yaratmamalıdır. Vergi matrahını gerçeklikten uzaklaştıracak şekilde artırmamalıdır; ilave bir vergi borcu çıkartılmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, bu düzenlemenin işletmelere haksız bir vergi yükü getirmemesi gerektiğini vurgularken, bu durumun KOBİ'ler üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğine dikkat çekti.

"YATIRIMLAR VERGİ YÜKÜ ALTINDA KALMAMALI"

Özellikle KOBİ’lerin faaliyetlerinden elde etmedikleri gelirler üzerinden vergi yükü ile karşı karşıya kalmamaları gerektiğini söyleyen Erdoğan, bu durumu önlemek için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile girişimlerde bulunduklarını belirtti ve siyasi yetkililerle de görüşmeler yaptıklarını aktardı. "KOBİ'lerimizin, gelirleri yerine yatırımlarından vergi verir hale gelmeleri önlenmelidir" diyen Erdoğan, aksi halde şirketlerin yeni yatırımlarını askıya alabileceği uyarısında bulundu.

Erdoğan ayrıca, satış geliri olmayan bir şirketin enflasyon düzeltmesi sonrası ortaya çıkacak vergiyi nasıl ödeyeceği sorusunu gündeme getirerek, bu tür bir uygulamanın vergi adaletine uygun olmadığını dile getirdi. "Satış geliri olmayan, yatırıma konu faturası bulunmayan bir firma, enflasyon düzeltmesi hesaplaması sonrası çıkacak bir vergiyi neyle ve nasıl ödeyebilir?" şeklinde konuştu.

"ÜYELERİMİZİ MAĞDUR ETMEYECEK BİR ÇÖZÜM İSTİYORUZ"

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, bu konuda üyelerinden gelen talepler doğrultusunda çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Biz konuyu ilgililere taşıdık, yazışmalar yaptık ve gündeme getirdik. Üyelerimizi mağdur etmeyecek bir düzenleme ve uygulama için yürüttüğümüz çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor" dedi.