1 MİLYON TL’YE KADAR CEZA KAPIDA

Ticaret Bakanlığı, karkas et fiyatlarında yaşanan düşüşe rağmen etiketleri değiştirmeyen kasaplara yönelik inceleme başlattı. Bakanlık, fiyatları güncellemeyen ve haksız fiyat uygulaması yapan işletmelere 100 bin TL’den 1 milyon TL’ye kadar ceza uygulayacak.

Geçtiğimiz aylarda karkas et fiyatlarındaki artış nedeniyle zam yapan kasaplar, karkas et fiyatları düşmesine rağmen fiyatları kimi yerlerde sabit tutmaya devam etti. Bu durumu tespit eden Ticaret Bakanlığı, tüketici mağduriyetine yol açan işletmelere karşı harekete geçti. Yapılan denetimlerde, haksız fiyat uygulaması yapan esnaf ve işletmeler ciddi yaptırımlarla karşılaşacak.

CEZA 1 MİLYON TL'YE KADAR ÇIKABİLECEK

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, haksız fiyat uygulayan kasap ve işletmelere yönelik incelemelerin sürdüğü belirtildi. Denetimlerin sonucunda, fahiş fiyat uyguladığı tespit edilen işletmelere 100 bin TL ile 1 milyon TL arasında cezai işlem uygulanacağı bildirildi. Bakanlık, tüketicilerin haklarını koruma adına bu tür denetimlerin artarak devam edeceğini vurguladı.