DODER’DEN YAŞAM DÖNGÜSÜ PROJESİ

Doder (Down Sendromlu ve Otistik Çocukları Koruma Derneği), 0-6 yaş aralığındaki özel gereksinimli çocuklar için başlattığı projelerini sürdürüyor. Dernek, Fransa Türkiye Büyükelçiliği hibe projesi desteği ile yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Doder, Avrupa Birliği’nin Sivil Toplum Kuruluşları'na yönelik Fransa Türkiye Büyükelçiliği hibe projesi kapsamında hazırladığı "Yaşam Döngüsü" projesi ile dikkat çekti. Proje, doğa ile özel gereksinimli öğrencilerin bir arada bulunmasını ve eğitim etkinliklerinin sınıf dışına taşınarak bahçede yapılmasını hedefleyen sürdürülebilir bir çalışma olarak öne çıkıyor. Denizli’de bu hibe desteğini alan ilk sivil toplum kuruluşu olmayı başaran Doder, bu proje ile fark yaratmayı amaçlıyor.

DODER YÖNETİMİNDEN DESTEK TEŞEKKÜRÜ

Doder Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Mersin, projenin kabul edilmesiyle ilgili memnuniyetini dile getirerek, "Fransız Büyükelçiliği tarafından finanse edilen, doğa ile özel gereksinimli öğrencilerin bir arada olmasını hedefleyen sürdürülebilir proje çalışmamız ile ilgili toplantılarımızı gerçekleştirdik. ‘Yaşam Döngüsü’ projemiz kapsamında yapacağımız uygulamaların detaylarını belirledik," dedi. Mersin, projenin çocukların gelişim alanlarını çok yönlü olarak desteklemesi amacıyla okul bahçesinde yapılacak düzenlemelere öncelik verdiklerini de ekledi. Ayrıca, projeye katkı sunan başta Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun olmak üzere, AB ve Dış İlişkiler Bürosu İl Proje Koordinatörü Redife Aslıhan Uçar, Proje Uzmanı Ramazan Aydoğmuş ve diğer tüm destekçilere teşekkür etti.