AKAKÇA BÜYÜKŞEHİR’DE MÜDÜR OLDU

Yaklaşık 15 yıldır Ali Rıza Turan Bahadır Sergi Salonu Sorumlusu olarak görev yapan fotoğraf sanatçısı Zeki Akakça, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Turizm ve Tanıtım Şube Müdürü olarak atandı. İstifa eden Samet Başer’in yerine atanan Akakça’nın 2 Eylül Pazartesi günü yeni görevine başlaması bekleniyor.

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devralan Bülent Nuri Çavuşoğlu, kadrolarını şekillendirmeye devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Turizm ve Tanıtım Şube Müdürü olarak görev yapan Samet Başer, görevinden istifa etti. Başer’in istifasının ardından 2009 yılından bu yana Ali Rıza Turan Bahadır Sergi Salonu Sorumlusu olarak görev yapan Zeki Akakça, Turizm ve Tanıtım Şube Müdürü olarak görevlendirildi.

PAZARTESİ GÜNÜ GÖREVE BAŞLAYACAK

1999-2004 yılları arasında Denizli Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ali Aygören döneminde Temizlik İşleri Müdürlüğü yapan, 2009 yılından bu yana Ali Rıza Turan Bahadır Sergi Salonu sorumluluğunu yürüten Akakça’nın izinde olduğu, 2 Eylül Pazartesi günü göreve başlayacağı öğrenildi. Akakça’nın ismi Mehmet Selçuk’un atandığı Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı için geçmişti.

ZEKİ AKAKCA KİMDİR?

1963’te Beyağaç ilçesinde doğan Akakça; Beyağaç, Muğla’nın Köyceğiz ilçesi ve Denizli’de öğrencilik yıllarını geçirdi. 1981 – 1994 yılları arası özel sektörde çalışan Akakça, daha sonra kamuda çalışmaya başladı. 1994-1997 yıllarında Beyağaç Belediyesi’nde çalışan Akakça, 1997 yılında Denizli Belediyesi’ne geçti. Burada ‘Katı Atık Yönetim Projesi’ yöneticiliği, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevlerini yürüten Akakça, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Su Abone şefi olarak da görev yaptı. Kısa süre istifa ederek memuriyetten uzaklaşan Akakça, 2009’dan beri Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde memur olarak çalışıyordu. Denizlililerin fotoğraf sanatçısı kimliğiyle de tanıdığı Akakça, bir dönem Denizli Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (DEFSAD) Kurucu Başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. Denizli Fotoğraf Topluluğu Derneği (DENFOT) Kuruculuğu ve yönetim kurulu üyeliği yapan Akakça, şimdiye kadar 6 kişisel fotoğraf sergisi açtı. Fotoğrafçılık alanında pek çok ödüle layık görülen Akakça, evli ve 2 çocuk babasıdır.