102 YILDIR AYNI GURURLA AYNI COŞKUYLA…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un 102’nci yılı, yurt genelinde olduğu gibi Denizli’de de düzenlenen resmi törenle coşku içinde kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamasında resmi geçit töreni yapıldı, günün önemini anlatan konuşmayı Piyade Üst Teğmen İsmail Çoban yaptı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un 102’nci yılı, ülke geneli ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde olduğu gibi Denizli’de de coşkuyla kutlandı. Kutlamaların ilk adresi Pamukkale Kaymakamlığı önündeki Atatürk anıtı oldu. Çelenk sunma törenine  Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ile Nilgün Ök, CHP Denizli Milletvekili Şeref Apacı, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Kutluhan, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Törende Atatürk anıtına Denizli Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

102 YILDIR AYNI GURURLA AYNI COŞKUYLA…

TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Atatürk anıtındaki törenin ardından Valilik Makamında Vali Ömer Faruk Coşkun, protokolün tebriklerini kabul etti. Valilik önünde düzenlenen kutlama töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram mesajı okundu. Tören öncesi Vali Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu ve 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Ulaştırma Albay Mehmet Cüneyt Balaban tören arabası ile halkı selamladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Piyade Üst Teğmen İsmail Çoban yaptı. 

102 YILDIR AYNI GURURLA AYNI COŞKUYLA…

GENÇ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN TEMELİ BURADA TAÇLANDIRILDI

30 Ağustos’un gerçek anlam ve öneminin Büyük Zafer’in ikinci yıl dönümünde Dumlupınar’ın Çal Tepesi’nde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği söylevde görüleceğini belirterek, “Hiç şüphe etmemelidir ki, yeni Türk devletinin, genç Türk Cumhuriyeti’nin temeli burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçan şehit ruhları devlet ve cumhuriyetimizin ebedi muhafızlarıdır. Kalpler yalnız karşı karşıya gelen iki ordunun çarpışması değildir. Meydan muharebesi milletlerin bütün varı ile ilim ve fen alanlarındaki yükselmeleriyle, ahlaklarıyla, kültürleriyle, kısaca bütün maddi ve manevi kudretleriyle çarpıştığı bir imtihan meydanıdır. İşte kazanılan zaferi muhteşem kılan unsur, harbin kadın, çocuk, yaşlı demeden milletçe topyekun bir savaş olarak icra edilmiş olmasıdır” dedi. 

RESMİ GEÇİT TÖRENİ YAPILDI

Piyade Uzman Çavuş Ömer Faruk Bahadır tarafından Zafer Bayramı’na ilişkin şiirin okunmasının ardından, Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Gösterinin ardından resmi geçit töreni yapıldı. Kutlamaları izleyen çocuklar ellerinde bayraklarla bayram coşkusu yaşadı. Kutlamalar kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi bu akşam Delikliçınar Meydanında Edip Akbayram konseri düzenleyecek.