DENİZLİ’NİN VERİMLİLİK HARİTASINDA SONA GELİNDİ

Denizli Sanayi Odası'nın haziran ayında Pamukkale Üniversitesi iş birliğiyle 200’e yakın katılımcı ile gerçekleştirdiği Verimlilik Çalıştayı çıktıları ile hazırlanacak Denizli Verimlilik Raporu'nda sona gelindi.  Çalıştayın çıktıları üzerine çalışmalarını sürdüren PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aşkıner Güngör, DSO Başkanı Selim Kasapoğlu'nu ziyaret ederek son durumla ilgili bilgi verdi.

Denizli Sanayi Odası, Pamukkale Üniversitesi iş birliği ile Türkiye’de alanında örnek bir çalışmaya imza atmış ve haziran ayında Denizli Verimlilik Çalıştayı düzenlemişti. Yoğun ilgi gören çalıştaya, işletmelerin sahipleri ve üretiminden birinci derece sorumlu olan fabrika müdürü, işletme müdürü gibi teknik yöneticilerinden oluşan yaklaşık 200 kişi katılmıştı.

ŞİRKETLER ÜST DÜZEY KATILIM SAĞLADI

DSO Verimlilik Komisyonu Üyeleri ile PAÜ Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Aşkıner Güngör, Prof. Dr. Olcay Polat ve Dr. Öğretim Üyesi Ozan Çapraz'ın yanı sıra akademik danışman ekip tarafından organize edilen çalıştaya, teknik yöneticiler ve işletme sahipleri, iki farklı paralel çalışma gruplarında 3 farklı oturuma katılmış, işletmelerin güçlü ve zayıf yönleri, verimliliğe bakış açıları ile sektörlerindeki fırsatlar ve tehditleri değerlendirmişti. Etkileşimli odak gruplarından veriler, beyin fırtınası, yarı ve tam yapılandırılmış veri elde etme yaklaşımları ile derlenmiş, kişisel ve kurumsal özel bilgiler talep edilmemişti.

RAPORUN SON AŞAMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

Çalıştayın ardından Denizli’nin Verimlilik Haritasını oluşturacak Sonuç Raporu’nun hazırlanmasında son aşamaya gelindi. Çalıştayın çıktıları üzerine çalışmalarını sürdüren Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aşkıner Güngör ve Dr. Araştırma Görevlisi Ozan Çapraz, son durumu paylaşmak üzere Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu'nu ziyaret etti. Görüşmede, DSO Meclis Üyesi ve Verimlilik Komisyonu Başkanı Ayhan Doğrar ile Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Tillem de yer aldı. Başkan Kasapoğlu, sonuç raporunun son durumu hakkında bilgilendirildi.

VERİMLİLİK YOL HARİTAMIZ ÇIKACAK

Üniversite-sanayi iş birliğine en güzel örneklerden biri olan çalıştayın çıktıları ve anket sonuçlarının proje ekibi tarafından bilimsel yöntemlerle değerlendirilerek, Denizli sanayisi için verimlilik raporu ve yol haritası oluşturulacağını söyleyen DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, “Denizli sanayisinin verimlilik yol haritasının oluşturulması için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Haziran ayında gerçekleştirdiğimiz Çalıştaydan elde edilen çıktılarla Prof. Dr. Aşkıner Güngör başkanlığında akademik bir ekip sonuç raporunu hazırlıyor. Bu rapor Denizli sanayisi için bir yol haritası oluşturacak. Raporun son aşamasına gelindi. Tamamlandığında kamuoyuna açıklayacağız” dedi.