MİNİKLER BUGÜN OKULLU OLDU

Yeni eğitim öğretim yılına start verildi. 2024-2025 eğitim öğretim dönemi kapsamında okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri, bugün uyum programı ile okula ilk adımlarını attı. Uzmanlar, velilere bu dönemde çocuklarına nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda önemli uyarılarda bulunuyor.

2 Eylül itibariyle başlayan uyum programı, çocukların eğitim hayatına daha kolay adapte olabilmesi için düzenleniyor. Bu program sayesinde minik öğrenciler, okulda geçirecekleri sürenin başında kısa sürelerle sınıf ortamına alıştırılacak. Böylelikle, çocukların okul korkusu yaşamadan, eğitim hayatına yumuşak bir geçiş yapmaları amaçlanıyor.

ÜST SINIFLAR İÇİN OKUL TARİHİ 9 EYLÜL

Diğer sınıflar için ise okullar 9 Eylül Pazartesi günü açılacak. Yeni eğitim öğretim yılı boyunca öğrenciler iki ara tatil yapacak. İlk ara tatil, 11-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yarıyıl tatili ise 20 Ocak 2025’te başlayacak ve öğrenciler 3 Şubat 2025’te yeniden ders başı yapacak. Eğitim yılı ise 20 Haziran 2025 Cuma günü sona erecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi" genelgesine göre, öğretmenler ise 2 Eylül Pazartesi günü mesleki çalışmalarına başladı.

UZMANLARDAN VELİLERE UYARILAR

Uzmanlar, uyum programı sürecinde velilerin nasıl bir tutum sergilemesi gerektiği konusunda önemli tavsiyelerde bulunuyor. Okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerinin okula erken başlaması, çocukların yeni ortama alışmalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bu süreçte velilerin, çocuklarını sınıf kapısına kadar değil, okul bahçesinde bırakmaları öneriliyor.

Çocukların okula alışma sürecinde velilere büyük görev düştüğüne dikkat çeken uzmanlar, "Çocuğunuzla bu süreçte yapacağınız sohbetler, onun kaygılarını anlamak ve gidermek için çok önemlidir." diyor.