DENİZLİ BAM HİZMETE BAŞLADI

Hakimler ve Savcılar Kurulu 2024 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi'yle, Denizli, Muğla ve Uşak illerini kapsayan Denizli Bölge Adliye Mahkemesi, bugün itibariyle hizmete başladı.

Adalet Bakanlığı’nca Denizli, Malatya ve Tekirdağ'da Bölge Adliye Mahkemeleri kurulmasına ilişkin karar, 2022 yılı haziran ayında Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Kararla birlikte 5235 sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanun'un 25'inci maddesi uyarınca Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) olumlu görüş alınarak Denizli, Malatya ve Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemeleri kuruldu. Geçtiğimiz haziran ayında atamaların yapıldığı Denizli Bölge Adliye Mahkemesi, bugün itibariyle hizmete başladı.

denizli bam

Denizli Bölge Adliye Mahkemesinde 2024-2025 adli yıl açılışı nedeni ile tanışma programı düzenlendi. Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri ile Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Erkan Ataman, görevlerine yeni başlayan daire başkanları, üye hakimler, cumhuriyet savcıları ve personele yeni adli yılın hayırlı olması temennisinde bulunarak görevlerinde başarılar diledi.

Gültekin Bülbül

“DENİZLİ BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ FAALİYETE GEÇTİ”

2024-2025 Adli Yıl açılışında konuşan Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Gültekin Bülbül de “Yargısal süreçlerin hızlı neticelendirilmesini teminen Denizli Bölge Adliye Mahkemesi kurulmuş ve bugün itibariyle faaliyete geçmiştir. Yine soruşturma ve kovuşturma evrelerinin hızlanmasına katkı sağlayacak olan Denizli Adli Tıp Gurup Başkanlığımız da kurulmuş ve faaliyetine başlamıştır. Bu vesileyle Denizlimiz için önemli kazanımlar olan Bölge Adliye Mahkememiz ve Adli Tıp Gurup Başkanlığımızın hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum” dedi.

Adnan Demirdöğer

“FİZİKİ OLARAK YETERSİZ KALACAK”

Baro Başkanı Adnan Demirdöğer ise şunları kaydetti: “Yeni Kurulan Denizli Bölge Adliye Mahkemesi; her ne kadar yeni kurulmuş ise de ilerleyen zamanlarda fiziki olarak yetersiz kalacak.  Şimdiden bunun önü alınmalı ve daha elverişli bir bölge adliye mahkemesi binasının yapılması için Denizlinin tüm dinamiklerinin bir an evvel harekete geçmesi gerekmektedir.”

ANTALYA’YA GİTME ZORUNLULUĞU KALMAYACAK

Denizli, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi’ne bağlıydı ve  vatandaşlar, ilgili yargı süreçlerini Antalya'da yürütülmek zorunda kalıyordu. Bu nedenle de avukatlar ve vatandaşlar açısından hem zaman kaybı yarattığını hem de ek maddi yükler getiriyordu. Denizli Bölge Adliye Mahkemesi ile bu sorunlar giderilmiş olacak. 5 ceza dairesi ve 5 hukuk dairesi olmak üzere toplam 10 daireden oluşan Denizli Bölge Adliye Mahkemesinde yaklaşık 200 personel çalışacak.