“EN AĞIR CEZAYI İSTİYORUZ”

DİSK’e bağlı bir grup, geçtiğimiz günlerde peş peşe yaşanan Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. işçisi ve otobüs sürücülerine yapılan darp olaylarına tepki gösterdi. Grup belediye önünde toplanıp basın açıklaması yaptı. Belediye İş Sendikası da eylem yaparak darp olayını kınadı.

Ağustos ayında yaşanan Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. işçisi ve otobüs şoförlerine yapılan darp olayı, tepki çekmeye devam ediyor. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı bir gurup, 29 Ağustos’ta Mustafa Yıldırım ve 23 Ağustos’ta Kazım Atalay’a yapılan darp olaylarına tepki göstermek amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklamasında bulundu. Grup adına açıklamayı okuyan DİSK Üyesi ve Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’de otobüsü şoförü olan Arda Daşdemir, “Şoförüme dokunma. Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. işçisi otobüs sürücüsü arkadaşımız Mustafa Yıldırım ve Kazım Atalay, Denizli halkı için hizmet üretirken alçakça bir saldırıya uğrayıp şiddette maruz kaldı. Denizli halkına gece gündüz demeden hizmet veren, canlarımızı emanet ettiğimiz Belediye işçisi şoför arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi ve dayanışma duygularımızı gönderiyoruz. Şoför arkadaşımız, büyük bir özveriyle görevini yerine getirirken, bu çirkin saldırıya maruz kalmıştır. Bu tür olayların tekrarlanmaması için gereken tüm yasal süreçlerin takipçisi olacağımızı, suçluların adalet önünde hesap vermesi için kararlılıkla mücadele edeceğimizi belirtmek isteriz” dedi.

“EN AĞIR CEZANIN UYGULANMASINI İSTİYORUZ”

Şoförlerin şiddetin hedefi haline gelmesinin asla kabul edilemez bir durum olduğunu ifade eden Daşdemir, “Toplumun hizmetinde gece gündüz demeden çalışan emekçilerimize karşı yapılan bu tür saldırılar, sadece bireylerin değil, toplumsal dayanışmamızın da hedef alındığının açık bir göstergesidir. Sendikamız Genel-İş her türlü şiddetin karşısında tavır alan ve toplumda şiddetin ortadan kaldırılması için mücadele veren bir sendikadır. Şiddetten arındırılmış bir toplum için suçların cezasız kalmaması, toplumsal barışın sağlanması, adaletin sağlanması gerekiyor. Unutmamak gerekir ki; demokratik, eşit ve adaletli bir toplumda bireysel şiddet de azalır. Belediye işçileri, toplumun huzuru ve refahı için görev yapan emekçilerdir. Onlara karşı yapılan her türlü şiddet, kamu hizmetlerinin aksamasına neden olmakta ve yurttaşların da mağduriyetine yol açmaktadır. Bu bağlamda, ilgili tüm kurumları ve yetkilileri, belediye çalışanlarının güvenliğini sağlama konusunda daha etkin önlemler almaya davet ediyoruz. Görevi başındayken, kamu hizmeti yürütenlere karşı bu şiddeti uygulayanlara en ağır cezanın uygulanmasını istiyoruz. Her an saldırı kaygısı altında değil, güvenli çalışma istiyoruz. Güvenlik güçlerinin gerekli önlemleri almasını bekliyor, Denizli halkını bu tür saldırılar karşısında dayanışmaya çağırıyoruz. Şiddete karşı birlik olmalı, emekçilerin haklarını ve onurlarını korumak için hep birlikte mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

belediye iş

BELEDİYE-İŞ DE ŞOFÖRÜN DARP EDİLMESİNİ KINADI

Belediye-İş Sendikası, Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ'de çalışan şoför Mustafa Yıldırım'ın 29 Ağustos'ta gece saat 23.00'te "aracın farı"  bahane edilerek darp edilmesini kınadı. Ulaşım AŞ'de çalışan otobüs şoförün Mustafa Yıldırım'ın darp edilmesi ile ilgili Gazi Bulvarında yapılan  basın açıklaması Belediye-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Uğur Cihan okudu.
Cihan yaptığı açıklamada, Denizli halkına en iyi hizmeti vermek için sabah 4'ten gece yarısına kadar özverili şekilde çalışan Denizli Büyükşehir Ulaşım AŞ'de çalışan şoför arkadaşları Mustafa Yıldırım'ın baba oğul şehir magandaları tarafından sudan gerekçeyle saldırıya uğrayarak darp edildiğini hatırlattı. "Belediye-İş Sendikası olarak bu şehir eşkıyaları hak ettikleri cezayı alıncaya kadar bu saldırının takipçisi olacağız." diyen Cihan, "Mesai arkadaşlarımız her gün tedirgin bir şekilde “acaba biri bize saldıracak mı?” endişesi yaşamadan güvenli bir ortamda çalışmak istiyor. Bu saldırılara rağmen bizler halka en iyi hizmeti vermeye devam ederken, Denizli halkından tek isteğimiz belediye emekçilerine sahip çıkmalarıdır." ifadelerini kullandı.