ÇAL’DA BAĞ BOZUMU FESTİVALİ BAŞLIYOR

Denizlilileri bu yıl 27’ncisi düzenlenen Çal Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali'ne davet eden Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, festivalin şartlı bağışlarla yapıldığını ve belediyenin kasasından para harcanmayacağını söyledi.

Denizli’nin Çal ilçesinde geleneksel hale getirilen Çal Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yıl 27’ncisi yapılacak. 6-7-8 Eylül tarihlerinde yapılacak ve sunuculuğunu Doğukan Alsay’ın yapacağı festival kapsamında Edip Akbayram, Melek Mosso, Ozan Ozanca, Grup Abdal ve Sahra Neo Project, sahne alacak. Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, festival öncesinde Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP İlçe Başkanı Ömer Dağlı, belediye meclis üyeleri Fatma Adalı ve Sevgi Karaçay da katıldı.

“DOLU DOLU 3 GÜN GEÇİRECEĞİZ”

Tüm halkı 27. Çal Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali'ne davet eden Başkan Hakan; “Çeyrek asrı aşkın süredir gerçekleştirilen bu etkinlikte, halkımızla birlikte hasadımızın heyecanını yaşayacağız. Üzüm yarışması, pekmez kaynatma, dibekte keşkek dövme gibi çeşitli etkinlikler ve ünlü sanatçılarımızı ağırlayacağımız konserlerle dolu dolu 3 gün geçireceğiz. Sabahın erken saatlerinde başlayıp geceye kadar devam edecek birçok farklı etkinliğimizle ilçemizden ve ilçemiz dışından festivalimize gelecek tüm konuklarımıza unutulmaz anlar yaşatacağız” dedi.

BAŞKAN HAKAN’DAN FESTİVALE DAVET

Çal’ı ulusal ve uluslararası alanda daha çok tanıtmak istediklerini ifade eden Başkan Hakan; “Çal İlçemizi ulusal ve uluslararası alanda daha çok tanıtmanın isteği ve gayretiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çok yakında ilçemizin tüm güzelliklerinin, Çal ismi duyulduğunda herkesin aklına gelecek bilinirliğe ulaşmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda, herkesi 6-7-8 Eylül'de gerçekleştireceğimiz festivale davet ediyoruz” şeklinde ifade etti.

“FESTİVALİMİZİ KASAMIZDAN 1 KURUŞ ÇIKMADAN YAPACAĞIZ”

Ülkenin geldiği ekonomik duruma dikkat çeken Başkan Hakan; “Bu ekonomik şartlar zorlu. Festivalin maddi boyutunu şartlı bağış yöntemiyle hallettik. Bize destek veren gönüllülerden, işyeri temsilcilerinden bu yöntemle destek aldık. Kasamızdan 1 kuruş çıkmadan bu festivali yapmanın onurunu ve kıvancını yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızı yayınlamış olduğu Kamu Tasarrufları genelgesi ortada. Bu paranın belediye kasasından çıkışı şöyle olacak: Bağışçımız, ‘Ben 50 bin lira bağışlayacağım. Bu bağışımı, Çal Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali'nde harcanmak üzere bu bağışı yapıyorum’ diye şart koşuyor. Belediye bu parayı başka alanlarda kullanamıyor” diye konuştu.