KASAPOĞLU: POTANSİYELİMİZİ E-İHRACAT İLE ARTIRACAĞIZ

Denizli Sanayi Odası (DSO) ve Trendyol iş birliğiyle yerelde ilk kez yapılan, mikro ihracat, e-ticaret ve e-ihracat konularının ele alındığı Trendyol Denizli İhracatçı Buluşması sektör temsilcilerini bir araya getirdi.   

 

DSO Müjdat Keçeci Meclis Salonunda gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören etkinliğe DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Meclis Başkanı İ. Okan Konyalıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve DSO'ya kayıtlı ihracatçı firmalar ile Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu, Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin, Trendyol Kurucu Ortağı Begüm Tekin, Trendyol Pazaryeri Satış ve İş Geliştirme Direktörü Özkan Çokaygil katılım sağladı. 

"E-ihracat bize yeni kapılar açıyor" 

DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, Denizli'nin tarihten bugüne köklü ticaret geçmişi ve dinamik sanayi yapısıyla tanınan bir şehir olduğunu, modern dünyada rekabetin ve değişimin hızına ayak uydurmanın sadece geçmişteki başarılarla mümkün olmadığını belirterek, e-ticaret ve mikro ihracatın Denizli gibi sanayi şehirleri için hem fırsatlar hem de yeni yollar açtığını söyledi. 

E-ticaretin daha hızlı, kolay ve düşük maliyetli bir satış yöntemi olduğunu aktaran Kasapoğlu, "Hepimiz biliyoruz ki, küresel rekabetin hızla arttığı günümüzde, işletmelerin büyümesi ve sürdürülebilirliği için ihracat kaçınılmaz hale geldi. Özellikle son yıllarda yaşanan dijital dönüşüm, ihracat kapılarını daha da genişletti. E-ticaret bizlere, alışılagelmiş geleneksel ticaret yöntemlerine göre daha hızlı, daha kolay ve daha düşük maliyetli bir alternatif sunuyor" diye konuştu. 

Denizli Sanayi Odası (DSO) ve Trendyol iş birliğiyle yerelde ilk kez yapılan, mikro ihracat, e-ticaret ve e-ihracat konularının ele alındığı Trendyol Denizli İhracatçı Buluşması sektör temsilcilerini bir araya getirdi.   

“İhracat potansiyelimizi e-ihracat ile artırmak istiyoruz” 

Denizli'de yaklaşık 3 bin firmanın Trendyol üzerinden e-ihracat yaptığını ifade eden Başkan Kasapoğlu, "Denizli'de e-ihracatın payı yüzde 1. Denizli iller bazlı sıralamada ihracatta 5. sırada yer alıyor. İlk 4'te İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa var. Yaklaşık 3 bin firmamızın Trendyol üzerinden e-ihracat yaptığını öğrendik. Bu da bizleri son derece mutlu etti. Bu rakamlar bizlerin inancı, azmi ve istikrarlı çalışmasıyla daha da yukarı çıkarılabilir. Biz, şehrimizin e-ihracat ve e-ticarete olan ilgisinin ve potansiyelinin farkındayız. Hedefimiz bu potansiyelin üzerine koyarak yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi. 

“E-ihracat birçok avantaj sağlıyor” 

Denizli'nin e-ihracattan aldığı payın artması gerektiğini belirten DENİB Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu da e-ihracatın operasyonel süreçlerin kolaylığı, gümrük muafiyetleri ve pazara giriş kolaylığı gibi birçok avantaj sağladığını vurgulayarak, “Global trendlere göre, 2030 yılına kadar ticaretin yüzde 85'inin e-ticaret üzerinden yapılması bekleniyor. Denizli de bu doğrultuda çalışmalarını sürdürerek, e-ihracatta daha da büyümeyi hedefliyor. E-ihracatı destekleyerek, ilimizin bu alandaki potansiyelini daha da artırmalıyız” dedi. 

Denizli Sanayi Odası (DSO) ve Trendyol iş birliğiyle yerelde ilk kez yapılan, mikro ihracat, e-ticaret ve e-ihracat konularının ele alındığı Trendyol Denizli İhracatçı Buluşması sektör temsilcilerini bir araya getirdi.   

"E-ticaret dünyasında lokomotif olmak için adayız" 

DSO'da yapılan toplantıda konuşan Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin ise e-ihracata yönelik çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 20'den fazla ülkede müşterilerin kapısına kadar hizmet verdiklerini kaydeden Çetin, "Yatırımlarımızla ihracat pazarlarına odaklanmak için yola çıktık. Orta Doğu ve Avrupa dışında 10 milyonun üzerinde bir müşteri kitlesine ulaştık. 20'den fazla ülkede direkt müşterinin kapısına kadar hizmet veriyoruz. Bu ülkelerde her ülkenin kendi dilinde aplikasyon bulacağı bir uygulamayla teknolojik altyapımızı geliştirdik. Ürün ve satıcı sayımızı arttırdıkça kazanma gücümüz de artacak" dedi. 

E-ticaret dünyasında lokomotif olmak için aday olduklarını dile getiren Çetin, "Türkiye'den çıkan ürünlerin kalitesi açısından global ölçekte çok iyi rekabet edebilecek bir noktadayız. Satıcılarımızla hep beraber bu pazarlara girip ürün çeşitliliğimizi arttırdıkça, servis konusunda da oradaki müşterilerin siparişlerini 2 haftada değil de 2-3 günde ulaştırdığımızda, bu ülkelerde hep beraber kazanacağımızı düşünüyoruz. E-ticaret dünyasında mutlaka olmak zorundayız" diye konuştu. 

"Tek tuş ile ihracatı açıyorsunuz" 

Konuşmaların ardından Trendyol Pazaryeri Satış ve İş Geliştirme Direktörü Özkan Çokaygil yaptığı sunumda, pazar potansiyelini, Türkiye'nin ihracatına sağladıkları katkıları anlattı. Yurtdışı pazarında Türkiye'de üretilen ürünleri yabancı alıcılarla buluşturmak için yaptıkları çalışmaları detaylı olarak paylaştı, "Tek tuş ile ihracatı açıyorsunuz" dedi.