PROJEYE AYKIRI İNŞAAT MÜHÜRLENDİ!

Pamukkale’de projeye aykırı olarak yapıldığı tespit edilen CEO ve İç Dış Ticaret AŞ’ye ait inşaat mühürlendi. İnşaatın, Denizli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Osman Zolan’ın danışmanı Mehmet Çağrı Sebzeci tarafından temsil edilen şirket adına yapıldığı öğrenildi.

D20haber.com’un haberine göre, Pamukkale'nin Kınıklı Mahallesi'nde, Ali Aygören Bulvarı’na cepheli olarak yükselen binalarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Projeye aykırı uygulamaların iddia edilmesi üzerine Pamukkale Belediyesi devreye girdi ve inşaata yönelik detaylı bir inceleme başlattı. Ekipler, projede belirlenen ile fiili uygulamalar arasında ciddi farklılıklar olduğunu tespit etti.

PROJEYE AYKIRILIK TESPİT EDİLDİ

Belediye ekiplerinin yerinde yaptığı incelemeler sonucunda, binanın projeye uygun olmadığı belirlenerek mühürlendi. Zemin katları iş yeri, üst katları ise ofis olarak planlanan binada uygulama hataları ve projeye aykırılıklar olduğu gerekçesiyle çalışmalara son verildi. Belediye yetkilileri, ilgili yasa ve yönetmelik gereği şirkete para cezası da uyguladı.

Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur konuyla ilgili D20haber.com’a açıklamalarda bulundu. Ertemur, “Yapılan incelemede projeye aykırı uygulamalar olduğu belirlendi. Bu nedenle de inşaat mühürlendi” dedi. Ayrıca, inşaatın yeniden faaliyete geçebilmesi için projeye tam uyum sağlanması gerektiğini belirtti.

ŞİRKET DAHA ÖNCE DE GÜNDEMDEYDİ

CEO ve İç Dış Ticaret AŞ'ye ait binalar, 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana kamuoyunun dikkatini çekiyor. Şirketin projeye aykırı işlemlerine karşı gerekenin yapılacağı daha önce de yetkililerce dile getirilmişti. Şirketin temsil yetkilisi olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Osman Zolan’ın danışmanı Mehmet Çağrı Sebzeci’nin görev aldığı bilgisi de paylaşıldı.