UFUK KÖK BARO BAŞKANLIĞI’NA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Mevcut Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Avukat Ufuk Kök, 5-6 Ekim tarihleri arasında yapılacak 49. Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda Denizli Barosu Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

Denizli Barosu’nda olağan genel kurul ve heyecanı yaşanıyor. Baronun 49. Olağan Seçimli Genel Kurulu, 5-6 Ekim tarihlerinde yapılacak. Eğer çoğunluk sağlanamazsa genel kurul, 12-13 Ekim’de gerçekleştirilecek. Baroya bağlı yaklaşık 2 bin 100 avukat, sandık başına giderek oy kullanacak. Mevcut Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Avukat Ufuk Kök, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın açılamasıyla olağan genel kurulda başkanlık için aday olduğunu bildirdi.

“HİZMET ETMEYE TALİBİZ”

Denizli Barosu’na hizmet etmeye talip olduğunu belirten Kök, kendilerine görev edindiği baro anlayışını aktardı. Kök; “Bizler; ilk Baro Başkanımız Av. Feyzi Akeren’den başlamak üzere bugüne kadar baromuza hizmet etmiş tüm başkanlarımızın taşıdığı bu kutsal meşaleyi bir adım öteye taşımak. Her türlü hukuksuzluğun karşısında dimdik durmak. Toplumsal olaylara kayıtsız kalmayıp kamuoyunun öncüsü olan bir baro olmak. Şehrimizdeki kamu kurumları, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve hukuk fakültesi ile etkin şekilde iletişim ve işbirliği kurmak. Meslektaşlarımızın birbirleri ve baro arasındaki aidiyetini daha da üst seviyelere çıkarmak. Katılımcı, şeffaf ve meslektaşlarımızın görüş ile beklentilerini önceleyen bir yönetim anlayışı sunmak. Baromuz ile Türkiye Barolar Birliği arasındaki iletişim ve işbirliğini geliştirmek. Avukatların mesleki yaşamlarındaki ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiğimiz çevreci ve pratik projelerimiz ile mesleki ihtiyaçlara somut çözümler sunmak. En kıdemlisinden en genç meslektaşımıza kadar ayrım gözetmeksizin tüm avukatların hak ve menfaatlerini savunup güncel mesleki sorunlarımız hakkında etkin kamuoyu oluşturarak çözüm alana kadar mücadele etmek. Kanunlara aykırı ve suç oluşturacak şekilde faaliyetlerde bulunup vatandaşların da hak kayıplarına neden olan danışmanlık kisvesine sığınan şirketlere karşı etkin mücadele etmek adına yılmadan özveriyle çalışacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

“TÜM MESLEKTAŞLARIMIN KATKISI ÖNEMLİ”

Kök, “Bunlarla birlikte ‘Ben değil biz olduğumuz’, birlikte akıl ürettiğimiz ve omuz omuza çalıştığımız bir süreç geçirmek ve az önce belirttiğim amaçları hep birlikte gerçekleştirmek için tüm meslektaşlarımın desteğinin, varlığının ve katkısının çok önemli olduğunu belirtmek isterim. Kaybedenin olmadığı kazananın Denizli Barosu olacağı seçim sürecinde; şahsım ve listemizde aday olan yol arkadaşlarım adına tüm meslektaşlarımızdan destek istiyorum. Birlikte başarıp birlikte yöneteceğimiz bir Denizli Barosu hayali ile saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

YÖNETİM LİSTESİ

Baro Başkan Adayı Ufuk Kök’ün oluşturduğu listede şu isimler yer aldı: Av. Aylin Uzar Yılmaz, Av. Seher Aydemir, Av. Büşra Tıkıroğlu, Av. Tuğçe Burhan Arık, Av. Özgür Kargül, Av. Engin Yıldız, Av. Muhsin Dinçer, Av. Alper Güleç, Av. Ömer Faruk Eren, Av. Mustafa Alperen Türemen.

4 İSİM YARIŞACAK

49. Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda 4 isim başkanlık için aday olduğunu açıkladı. Av. Ufuk Kök’ün yanı sıra mevcut Başkan Adnan Demirdöğer, Av. Jülide Keleş Yarışan ve Av. Uğur Şimşek de başkanlık için yarışacak.