ÖDENMEYEN PARANIN KESİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu, ilçelerdeki sosyal etkinlik merkezleri içinde yer alan Kur'an  Kurslarını kapattığı yönündeki iddialara yanıt verdi. Çavuşoğlu kurslar için bir ödenek ayrılmadığını, ayrılmayan bir ödeneğin de kesilemeyeceğini savundu. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, ilçelerde yer alan sosyal etkinlik merkezleri bünyesindeki Kur'an  kurslarını kapatmakla suçlandı. Son günlerde özellikle sosyal medya başta olmak üzere pek çok mecrada bu uygulaması nedeniyle eleştirilen Çavuşoğlu'na, Ak Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör de yüklenerek konuya açıklık getirmesini istemişti. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden bugün yapılan yazılı açıklamada Kur'an kurslarının kapatıldığına yönelik iddialara yanıt verildi. Açıklamada belediyenin ne Pamukkale ve Merkezefendi ne de diğer ilçelerde kuran kurslarının bulunmadığı belirtildi, bu kurslara yönelik ödenek olmadığı dolayısıyla bir kesintinin de yapılmadığı kaydedildi. 

Yazılı açıklamada; "Denizli Büyükşehir Belediyemizce Kur’an-ı Kerim kurslarının boşaltıldığı ve Kur’an öğrenilmesi için para ödenmeyeceğinin bildirildiğine ilişkin asılsız iddialar yer almaktadır. Denizli Büyükşehir Belediyemizce merkez ve ilçelerde açılmış Kur’an kursları mevcut olmayıp, ne bizim dönemimizde ne de önceki dönemde Kur’an-ı Kerim öğrenimi için aktarılan, ödenen bir para mevcut değildir. Ödenmeyen bir paranın da kesilmesinin söz konusu olup olmadığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada ayrıca asılsız iddia ve bilgileri yayanlar hakkında hukuki işlem başlatılacağı duyuruldu.