DOĞA VE KÜLTÜR YOLLARI TANITILDI

Çal Kaymakamlığı tarafından yürütülen ve Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘Çal Doğa ve Kültür Yolu’ projesi kapsamında; 2 Çal Kültür Rotası, bu rotalara alternatif tematik olarak sınıflandırılmış 4 tematik rota, 12 yürüyüş rotası ve 12 bisiklet rotası oluşturuldu. Projenin lansmanı, ‘Kırsal Kalkınmanın Öncüsü Kadınlar’ projesi kapsamında restore edilen taş binada yapıldı.

Çal Kaymakamlığı tarafından Çal Belediyesi ile Denizli Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen ‘Çal Doğa ve Kültür Yolu’ projesi kapsamında ilçenin yeni turizm rotaları, yürüyüş ve bisiklet parkurları ile haritalama çalışmaları yapıldı. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından 2023 yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen proje kapsamında; 2 Çal Kültür Rotası, bu rotalara alternatif tematik olarak sınıflandırılmış 4 tematik rota, 12 yürüyüş rotası ve 12 bisiklet rotası oluşturuldu.

PROJENİN LANSMANI YAPILDI

Çal Doğa ve Kültür Yolu

Projenin basın lansmanı, SOGEP programı ile desteklenen ve çalışmaları hala devam eden ‘Kırsal Kalkınmanın Öncüsü Kadınlar’ projesi kapsamında restore edilen taş binada gerçekleştirildi. Lansmana; Çal Kaymakamı Ahmet Baz, Belediye Başkanı Ahmet Hakan, GEKA Genel Sekreteri Ümit Gülyağı, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Hayrullah Akgün, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

KIRSAL TURİZM GÜÇLENECEK

Çal Doğa ve Kültür Yolu

‘Çal Doğa ve Kültür Yolu’ projesi ile geleneksel el sanatları, doğal ürünlerin üretimi ve satışı yoluyla kadınlar istihdama kazandırılırken; kırsal turizm de güçlenecek. Çal Kaymakamlığı ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün de proje ortağı olduğu ‘Kırsal Kalkınmanın Öncüsü Kadınlar’ projesi kapsamında da yerel mimari dokuya uygun restore edilen taş binada kadınlar yöresel ürünlerin satışını yapacak.