VALİ YAZICIOĞLU UNUTULMADI

Denizli valisi iken 21 yıl önce geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Recep Yazıcıoğlu, görev yaptığı yerlerde protokol üyeleri ve sivil toplum örgütleri tarafından rahmetle anıldı.

Denizli valisi iken 2003 yılında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Recep Yazıcıoğlu, görev yaptığı yerlerde protokol üyeleri ve sivil toplum örgütleri tarafından paylaşılan mesajlarla anıldı. Görev yaptığı yerlerde halka olan yakınlığı, fikirleri ve görüşleri nedeniyle kamuoyunda Süper Vali olarak anılan Recep Yazıcıoğlu'nun vefatının 21. yıl dönümü dolayısıyla Denizli protokolünce mesajlar yayımlandı.

Denizli Valiliğinini sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Çalışkanlığı, sergilediği hizmet anlayışı ve alçak gönüllülüğü ile aziz milletimizin sevgisini ve takdirini kazanan, ömrünü necip milletimizin hizmetine adamış merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nu, vefatının 21. yıl dönümünde rahmet ve dua ile yâd ediyoruz." denildi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, yaptığı paylaşımda, "Hizmet aşkı, gayreti, çalışkanlığı, örnek devlet adamlığıyla milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinen Valimiz merhum RecepYazıcıoğlu'nu vefatının 21. sene-i devriyesinde rahmetle yâd ediyoruz. Memleketimize yaptığı hizmetleri daima hürmetle hatırlayacağız. Ruhu şâd olsun." ifadelerini kullandı.

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan da, Yazıcıoğlu'nun "Bu iş devletin işi. Biz hizmet makamıyız, naz makamı değil." ifadelerine yer verdiği mesajında, "Milletimizin kalbinde kıyamete kadar yaşayacak büyük bir değerimiz, Denizli eski valimiz Recep Yazıcıoğlu’nu vefatının yıldönümünde rahmet ve özlemle anıyoruz. Makamı âli, mekanı cennet olsun." dedi.

Atandığı şehirlerde sistemin işleyişine sık sık ağır eleştiriler getirip, bürokrasinin hantallaştığını ve bu yüzden yerinden yönetim sisteminin uygulanması gerektiğini dile getiren Yazıcıoğlu, 2 Eylül 2003'te Eskişehir-Ankara Yolu üzerinde geçirdiği trafik kazası sonucunda ağır yaralanmış, 8 Eylül 2003'te vefat etmişti. Cenazesi Aydın'ın Söke ilçesinde 10 Eylül 2003'te toprağa verildi.