90 OTOBÜS DAHA SEFERE ÇIKTI

Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim sezonunun açılması ile birlikte normal bir günde 130 otobüsle yaptığı seferlerin sayısını 240’a yükseltti. 90 araç bakımdan geçirilerek hizmete alındı.

Yeni eğitim ve öğretim sezonu başladı. Okulların açıldığı ilk gün özellikle sabah seferlerinde otobüslerdeki yoğunluk dikkat çekti. Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Ulaşım AŞ’den yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerin okullarına zamanında gidebilmesi, derslerine yetişebilmesi amacıyla sefer sayılarının artırıldığı duyuruldu.

Yapılan açıklamada sefer sayılarının artırılması için yoğun mesai harcandığı, onarımları tamamlanan 90 otobüsün de seferlere dahil edildiği duyuruldu. Normal bir günde 130 otobüsle kent içi ulaşımı sağlayan Ulaşım AŞ’nin okulların açılması ile birlikte seferdeki otobüs sayısını 240’a yükselttiği kaydedildi.

Diğer yandan otobüslerin her gün temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinin yapıldığı vurgulandı.

GÜVENLİ VE KONFORLU HİZMET

Ulaşım AŞ Genel Müdürü Mithat Tüzüner, eğitim öğretim yılı başlamadan gerekli hazırlıkları yaptıklarını ifade ederek görevli şoförlere uyarılarda bulundu.  Denizli halkına en iyi hizmeti vereceklerini belirten Tüzüner, “Kimsenin şüphesi olmasın en iyi hizmeti vereceğiz. Göreve hazırız. Aşırı bir yaya ve araç trafiğine karşı, yolcu indirme-bindirmede dikkatli olacağız. Okul bölgelerinde, yaya geçitlerinde daha hassas olacağız. Denizli halkına en iyi şekilde hizmet vermenin heyecanını taşıyoruz. Normal bir günde 130 araçla verdiğimiz hizmeti bugün 240 araçla vereceğiz. Vatandaşlarımız emin olsunlar ki araçlarımızı, filoyu ayağa kaldırdık. Şoför arkadaşlara gerekli eğitimler verildi. En güvenli şekilde, en konforlu hizmeti Denizli halkına sunacağız” ifadelerini kullandı.

65 YAŞ ÜSTÜNE PİK SAAT HATIRLATMASI

Tüzüner ayrıca başta 65 yaş üstü vatandaşlar olmak üzere tüm vatandaşları zorunlu haller olmadıkça, özellikle öğrencilerin eğitim kurumlarına ulaşımı sağladıkları 07.00-09.30 ile 15.00-18.00 saatleri arasında belediye otobüslerini kullanmamaya davet etti. Tüzüner, “Bu saatlerde işe giden, işten gelen, bir de öğrenci kardeşlerimiz var. Onların vermiş olduğu bir yoğunluk var. 65 yaş üstü vatandaşlarımız eğer herhangi bir acil işleri yoksa bu saatler dışında seyahat ederse hem daha konforlu seyahat etmiş olacaklar, hem gidecekleri yere otobüste oturarak gidecekler” ifadelerini kullandı.