KADERİNE TERK EDİLDİ

Pamukkale Belediyesi’nin kira anlaşmazlığı nedeniyle çekildiği Kocaçukur kaderine terk edildi. Mezbeleliğe dönen bakımsız işletmeye tek çivi çakılmadı, turistler bölgeyi ziyaret etmez oldu.

Pamukkale Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin döneminde 2017 yılında halk arasında ‘Natural Park’ olarak anılan Kocaçukur’un işletmesi Pamukkale Belediyesi’nin himayesine geçmişti. 7 yıldır belediye tarafından işletilen Kocaçukur için sözleşme süresinin dolmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olan Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİM) aylık 707 bin TL kira istedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Pamukkale Belediyesi arasında yaşanan kira krizi sonrasında belediye çekildi, işletme yeniden bakanlığa geçti.

BAŞKAN, SOSYAL MEDYADAN DUYURMUŞTU

CHP’li Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Pamukkale Kocaçukur Mevki 19.07.2024 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı kararı Pamukkale Belediyesi’nden alınmıştır. Bu tarihten itibaren Kocaçukur’un bakımı, temizliği ve güvenliği Kültür ve Turizm Bakanlığı’na aittir” ifadelerine yer vermişti.

TEK ÇİVİ ÇAKILMADI

Temmuz ayından itibaren yeniden DÖSİM’in kontrolüne geçen işletme mezbeleliğe döndü. Hiçbir personelin görev yapmadığı işletme bakımsız haliyle turizm cennetine yakışmayan bir manzara ortaya çıkardı. Nadiren gelen ziyaretçiler de hiçbir hizmet alamadıkları Kocaçukur’a bir daha gelmiyor.

Pamukkale Belediyesi’nin çevre düzenlemesi ve özellikle zemin temizliği için büyük kaynaklar harcadığı bölgenin yeniden düzenlenerek, hizmet verir hale getirilmesi isteniyor.