AFRİKA PAZARI MERCEK ALTINDA

DTO, Denizli’deki ihracatçı firmaların Afrika pazarından da faydalanabilmesi amacıyla Afrikaya İhracat Söyleşileri gerçekleştiriyor.

Denizlili ihracatçı firmaların potansiyel Pazar konumundaki Afrika ülkeleri ile ticari ilişkilerini geliştirmeleri amacıyla düzenlenen söyleşiye WCI Forum Başkanı Anıl Utku Bengisu konuşmacı olarak katılacak. Yarınki söyleşide Afrika ülkelerine yönelik ihracat, heyet ziyaretleri, alım heyetleri, ikili görüşme organizasyonları gibi konular ele alınacak. Söyleşi, DTO’nun Bayramyeri’ndeki hizmet binasında gerçekleşecek.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Afrika’ya ihracat yapmayı planlayan firmaların mutlaka söyleşiye temsilciler göndermelerini isterken; “Üyelerimiz özellikle de ihracatçılarımız ve ihracata başlamak isteyen KOBİ’lerimiz, bu tecrübeden faydalanmalı. Bu toplantıda edinecekleri bilgilerin ışığı doğrultusunda, kendilerine yeni bir yön çizebilirler. Ufuklarını ve işlerini genişletip geliştirebilirler. Afrika ihracat fırsatlarının anlatılacağı konferansımız, yeni pazar arayışımızın da bir adımıdır. Afrika’ya ihracat yapmak isteyenler, nereye ve nasıl ihracat yapabilecekleriyle ilgili sorular da yöneltebilecekler. Afrika pazarının ekonomik durumu ve Türkiye ile ticari ilişkileri hakkında veriler, sektörel bilgiler ve örnek başarı hikayelerinden oluşan eğitici ve verimli bir etkinlik olacaktır” ifadesini kullandı.

DTO, Denizli’deki ihracatçı firmaların Afrika pazarından da faydalanabilmesi amacıyla Afrikaya İhracat Söyleşileri gerçekleştiriyor.

BENGİSU: 12 FARKLI ÜLKEDE ORGANİZASYONLAR YAPTIK

Başta Afrika ülkeleri olmak üzere yabancı alıcılar ile Türkiye'de güçlü sektörler arasındaki iş birliği ve koordinasyon sağlandığı Afrika forumu olan WCI Forum’un da Başkanı olan Anıl Utku Bengisu’nun şirketi Bosphorus Expo, bugüne kadar 12 ülkede 70 organizasyon gerçekleştirdi. 61 adet Afrika'da organizasyon, 9 adet Türkiye Uluslararası İş Forumu, 14 alım heyeti, 21 ticari heyet programı, 100'ün üzerinde özel yabancı heyet, 191.000 ziyaretçi, 15.000'in üzerinde B2B ikili iş görüşmeleri yaptı.

Bengisu, faaliyetleriyle ilgili olarak “Türkiye'nin ihracat hedeflerine katkı verme anlamında tüm üretim sektörlerinde alım heyetleri ve ikili iş görüşmeleri çalışmalarıyla da ülkemize katkı vermeyi sürdürüyoruz. Afrika ticaret organizasyonlarımızla, Anadolu üreticisinin ve KOBİ’lerimizin, ihracatla tanışmalarını ve alışmalarını, Afrika pazarına ihracat gerçekleştirerek ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik savaşla rahatça başa çıkabilmelerini sağlamak istiyoruz. Onların ihracat ordusuna katılmalarını sağlamak bizim en temel amacımız, kuruluş misyonumuzdur. 16-17 Ekimde de İstanbul’da 54 ülkenin yer alacağı Dünya İş Birliği Endüstrileri Forumu’nu yapacağız. Perşembe günü çağrımızı gören duyan herkesi Denizli Ticaret Odamıza bekliyoruz” diye konuştu.