MOTOSİKLET TUTKUNLARI DENİZLİ’DE BULUŞTU

Her yıl farklı bir şehirde düzenlenen Goldwing Festivali bu yıl Denizli’de gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin değişik illerinden ve 28 ülkeden 350'ye yakın motosiklet tutkunu kente geldi. Motosiklet tutkunlarının şehir turu, renkli görüntülere sahne oldu.

Bir motosiklet türü olan Goldwing'in tutkunları, her yıl farklı şehirlerde gerçekleştirdiği Goldwing Festivali'ni, bu yıl Denizli'de düzenleniyor. Türkiye ve 28 ülkeden 350'ye yakın motosiklet tutkunu Denizli’ye geldi. Kentin turizm merkezi Pamukkale'de bir araya gelen motosiklet tutkunları, direksiyon başına geçti. Kendi ülkelerinin bayraklarını astıkları motosikletlerinin ışıklarını açan ve yüksek sesle müzik çalan tutkunlar, konvoy halinde kent merkezine doğru hareket etti. Motosikletlerindeki ışıkları ve ses sistemlerini açan grup, kent merkezinde şehir turu atarak Pamukkale ilçesindeki Çamlık Caddesi'nde duraklayarak, müzikler eşliğinde oynadı. Caddede bulunan vatandaşlar da motosikletlerle fotoğraf çektirdi. Grup daha sonra konvoy eşliğinde şehir turu atarak, turistik Pamukkale Mahallesi’ndeki konaklayacakları otele döndü. Bugün Buldan’da devam edecek olan etkinlik kapsamında, yarın da kent merkezinde turlar düzenlenecek.

YARIN ÜLKELER GEÇİDİ YAPILACAK

Festival organize eden ve festival hakkında konuşan Atilla Serttaş, grupta bulunan her ülkenin her yıl 4 günlük bir etkinlik düzenlediğini dile getirdi. Serttaş, “Bu etkinlik, yılda 26 ülkede yapılıyor. Türkiye'nin tarihi ise eylül ayının ikince haftası olarak belirlendi. Bu yıl 9'uncusunu düzenlediğimiz etkinlik için Denizli şehrimizi seçtik. Etkinliklerimiz cumartesi gününe kadar devam edecek. Son gün burada motosikletlerle ülkeler geçidi yapılacak. Motosiklet sürücüleri, motosikletlerini kendi ülkelerinin bayraklarıyla süsleyecek. Turizme elimizden geldiğince katkıda bulunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“KUVEYT'TEN BİLE MİSAFİRİMİZ VAR”

Etkinliğe 28 farklı ülkeden katılım olduğunu kaydeden Serttaş, “Norveç, Finlandiya, İsveç, Romanya, Ukrayna, Yunanistan ve Macaristan gibi ülkelerden motosiklet kullanıcıları etkinliğimize katıldı. Hatta grubumuza üye olmadığı halde Kuveyt'ten bile motosikletle Denizli'ye gelen misafirimiz var. Motosiklet tutkunluğu böyle bir şey. Bizim bir tane üyemiz bile farklı ülkelerde etkinliğe katıldığı zaman bizim orada İstiklal Marşımız okunuyor ve bayrağımız dalgalanıyor. Bizim için en önemli noktalardan bir tanesi budur” ifadesini kullandı.