BU KEZ VERGİLER ARTTI

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle sigara ve purolara uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı yüzde 53,5’e çıkarıldı. Ayrıca maktu vergi tutarı da 7 bin 800 TL olarak belirlendi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, tütün ve tütün yerine geçen maddelerden yapılan sigara ve purolara ilişkin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı ve maktu vergi tutarları yeniden düzenlendi. Yeni düzenleme ile ÖTV oranı yüzde 53,5’e yükseltilirken, maktu vergi tutarı ise 7 bin 800 TL olarak belirlendi. Bu artış, tütün içeren tüm mamuller, homojenize tütün ürünleri, mamul tütünler ve tütün esansları gibi ürünleri kapsıyor.

SİGARA FİYATLARI ARTMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Philip Morris (PM), JTI ve British American Tobacco (BAT) gibi büyük sigara üreticileri fiyat listelerinde artışa gitmişti. Zam sonrası JTI grubunun en ucuz sigarası 67 TL, en pahalısı 81 TL olarak açıklanmıştı. Philip Morris’te en ucuz sigara 72 TL’ye, en pahalısı ise 81 TL’ye yükselirken, BAT grubunun en pahalı sigarası 89 TL, en ucuzu ise 68 TL oldu. Imperial Tobacco’nun en ucuz sigarası 65 TL, en pahalısı ise 80 TL olarak belirlenmişti.