BU GECE MEVLİD KANDİLİ

Hz. Muhammed S.A.V'ın kutlu doğumunun gerçekleştiği gün olarak kabul edilen Mevlid Kandili bu gece idrak edilecek. Müslümanlar dua ederek, nafile namazı kılarak ve oruç tutarak kandili geçirecek.

Mevlid Kandili günü İslam nebisinin doğum günü salavatlarla, dualarla ve zikirlerle kutlanır. Bu gece aynı zamanda Rebiülevvel ayının onikinci gecesidir. Mevlid Kandilinde Peygamberin doğumu kutlanır. Rivayetlere göre; Hz. Muhammed Mevlid gecelerinde ziyafet verir, dünyaya teşrif ettiği ve çocukluğu zamanında olan şeyleri anlatırdı.

Mevlid Kandili bu gece idrak edilecek.

KANDİL GECESİ NELER YAPILIR?

Kur’an–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur’an ziyafetleri verilmeli; Kelamullah”a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

Peygamber Efendimize (sav) salât ü selâmlar getirilmeli; O’nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli.

Tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah”ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

Kişi kendine ve diğer Mü”min kardeşlerine hattâ isim zikrederek dualar etmeli.

Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı; vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmeli.

Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.

Kandil gecesinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı.

İŞTE DENİZLİ PROTOKOLÜNÜN KANDİL MESAJLARI

Bu özel gecede Denizli protokolü de yayımladıkları mesajlarla iyi dileklerini iletti. Denizli Müftüsü Abdullah Pamuklu yayınladığı mesajında; “14 Eylül Cumartesi günü Peygamber efendimizin doğumunun sene-i devriyesi olan Mevlid Kandilini idrak edeceğiz. Kandil ve Mevlid-i Nebi haftası vesilesiyle ülkemizde ve gönül coğrafyamızda hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecektir.

İslam coğrafyasının içinde bulunduğu bu zor, çetin günlerde Filistin ve Doğu Türkistan’daki kardeşlerimiz başta olmak üzere cümle mazlum ve mağdur kardeşlerimiz için yaptıklarımızı ve yapabileceklerimizi tekrar düşündüğümüz bir Mevlid-i Nebi Haftası olması Yüce Rabbimden münacatımdır. Başta mazlum ve mağdur Müslüman kardeşlerimiz olmak üzere tüm Müslüman kardeşlerimizin Mevlid kandilini tebrik ediyor, İslam coğrafyasına hayırlar getirmesini niyaz ediyor ve hafta münasebetiyle gerçekleştireceğimiz programlara tüm halkımızı davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

BU GECE MEVLİD KANDİLİ

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU:

“Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlit Kandili’ne kavuşmanın manevi huzurunu yaşıyoruz. Bu kutlu gecede dualarımızın kabul olmasını ve sağlık, huzur ve barış dileklerimizin karşılık bulmasını temenni ediyorum. Gönüllerimizi saf bir niyetle açarak, barışı, adaleti ve kardeşliği daha da güçlendirmek için bu geceyi değerlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Denizli halkı olmak üzere, tüm İslam âleminin Mevlit Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ülkemize ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum”

BU GECE MEVLİD KANDİLİ

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN:

 “Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğduğu gece olan bu mübarek geceyi idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz.Savaşa karşı barışı, kötülüğe karşı iyiliği amaç edinen Peygamber Efendimiz bu davranışlarıyla insanlığa her zaman örnek olmuştur. Mübarek MevlidKandili’nde yapacağımız duaların kabul olmasını temenni ediyor, bu mübarek günün tüm insanlığa sağlık, sevgi, barış ve huzur getirmesini diliyorum. Başta Merkezefendili ve Denizlili hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İslam alemininMevlid Kandili mübarek olsun”

BU GECE MEVLİD KANDİLİ

DTO BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN:

 “Mevlit Kandilimiz, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirsin.Bu anlamlı gecede, birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştirip tüm insanlığa sevgi, hoşgörü ve adaletle hizmet eden peygamberimizin hayatını hatırlamalı ve ilham almalıyız. İçinde bulunduğumuz dönemde, manevi değerlere daha fazla sarılmamız, kardeşlik ve dayanışmayı artırmamız daha büyük önem taşıyor. Gecenin başta Denizli olmak üzere tüm İslam alemine huzur, sağlık ve esenlik getirmesini temenni ediyorum. Bu mübarek gecedeki dualarımızın kabul olmasını, gönüllerimizin sevgi ve kardeşlik bağlarıyla daha da güçlenmesini diliyorum. Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde zulüm gören kardeşlerimizin de huzurlu günlere kavuşmaları için dua ediyorum”

BU GECE MEVLİD KANDİLİ

DTB BAŞKANI İBRAHİM TEFENLİLİ

“Bütün insanlığa örnek olacak bir hayat sürmüş olan Peygamber Efendimiz’in güzel ahlakı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamından tüm insanlığa aktarmıştır. Sevgili Peygamberimiz, Yüce Rabbimizin insanlığa gönderdiği en son elçidir ve bütün bir insanlığın dirilişine, karanlıklardan aydınlığa geçişine vesile olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede, insanımızın içinde var olan yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşanması dileğiyle, milletimizin ve tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni kutluyor, bu mübarek günün birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz”

BU GECE MEVLİD KANDİLİ

ASKF BAŞKANI FEYYAZ CEŞEN:

“Bu kutlu gece, peygamberimizin doğumu ile insanlığın bağrında saadet kapıları açılmasının müjdesidir.O’nun gösterdiği yol, hak, adalet, fazilet, ahlak, sevgi, şefkat ve ihlas prensipleri ile insanlığı mutluluğa kavuşturmuştur. O, beşeriyete Allah’ın en mükemmel dini olan İslam’ı tüm insanlığa tebliğ etti. Ruhi bunalımlar içinde çalkalanan insanlar için tek kurtuluş yolu, O’nun gösterdiği yoldur. Beşer olan biz insanlar, aradığı güven, huzur ve mutluluğu O’nda bulur. Bu vesile ile bu güzel gecenin tüm spor camiamıza, Denizli halkına, Türk milletine ve tüm İslam Alemi’nin Mevlit Kandili’ni kutlarım”