SAZAN CUP’TA BÜYÜK HEYECAN

DENOLDER’in bu yıl 5’inci kez gerçekleştirdiği sazan yakalama yarışmasında son güne girildi. Avcılar oltalarını yarın öğle saatlerinde sudan çekecek. 15 takımın mücadele ettiği yarışmada heyecan sürüyor.  Çekilen onlarca sazana rağmen arayı açan takım olmadı.

Denizli Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği (DENOLDER) tarafından geleneksel hale getirilen Denizli Carp Cup Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması sürüyor.  Türkiye’nin çeşitli kentlerindeki sportif ve amatör balıkçı derneklerinin temsilcisi 15 takım, Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Göleti’nde şampiyon olmak için mücadele veriyor.

Oltaların 10 Eylül’de suya atıldığı yarışmada yarın saat 12:00’de av sona erecek. Hakemlerin değerlendirmelerinin ardından ise dereceye giren takımlar kupa ve ödüllerini alacak.

SAZAN CUP’TA BÜYÜK HEYECAN

Gökpınar Göleti etrafında konuşlanan takımlar en az iki en fazla dört kişilik ekiplerden oluşuyor. Yasal limitlerin üstündeki balıkların değerlendirmeye girdiği yarışmada, takımların şu ana kadar tuttukları balıkların boyutlarının birbirine yakın olması rekabeti daha da artırıyor. Takımlar yarışmanın son gününde sürpriz yaparak rakiplerini geride bırakmak istiyor. Diğer yandan yakalanan balıklar ölçümleri yapıldıktan sonra yeniden suya bırakılıyor.  Yarışmada canlı yem, boncuk ve kuru mısır kullanımına izin verilmezken avcılar boili ve özel yapım hamurları ile sazanları çekmeye çalışıyor.

SAZAN CUP’TA BÜYÜK HEYECAN

DENOLDER Başkanı Gökhan Delibaş bu yıl beşincisi gerçekleştirilen yarışmada son iki yıla nazaran daha fazla balık yakalandığına dikkat çekti. Özellikle limit altı balıkların takımları zorladığını kaydeden Delibaş, “Öncelikli amacımız sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması için farkındalık oluşturmak.  Yarışma ile bu spora gönül vermiş olta balıkçılarını buluşturduk. Öldürmenin değil yaşatmanın hedef olduğu etkinliğimizde sonraki nesillerin de bu hobiden faydalanmasını sağlamak istiyoruz. İç sularımızdaki doğal yaşamın korunması için kurum ve kuruluşlarla birlikte ortak çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

SAZAN CUP’TA BÜYÜK HEYECAN

Etkinliğe Türkiye’nin çeşitli kentlerinden amatör ve sportif balıkçı derneklerinin başkan ve yönetimlerinin yanı sıra Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı Serkan İnanç da misafir olarak katıldı.

SAZAN CUP’TA BÜYÜK HEYECAN

Dereceye giren takımların belirlenmesinden sonra Pazar günü saat 13.00’de ödül töreninin yapılması planlanıyor.